AKTUELNO

U istrazi četvorostrukog ubistva u Jabukovcu danas su saslušani prvi svedoci, i to četvorica prijatelja osumnjičenog Davora Pernića (35), koji bi trebalo da predoče svoja saznanja o njegovom odnosu sa Majom Bađukić.

Svedoci, dugogodišnji drugari osumnjičenog Davora, takođe su iz Jabukovca, i trebalo bi da iznesu svoja saznanja o njegovom odnosu sa osumnjičenom Majom Bađukić, o prirodi njihove veze, da li im je pričao da ona boluje od karcinoma, te da mu je potreban novac za njeno lečenje - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Da li će njihovi iskazi donekle rasvetliti ne samo odnos između dvoje osumnjičenih već i druge okolnosti u vezi sa zločinom, biće poznato u narednom periodu.

Za sada nije poznato koliko će svedoka dati izjavu, koliko njih će predložiti branilac osumnjičenog Pernića, a koliko advokat Maje Bađukić, i koliko će oni svojim iskazima pomoći da se rasvetle sve okolnosti masakra na salašu na obodu Jabukovca, 7. avgusta ove godine.

Foto: Printscreen Facebook/Davor Pernic, Printscreen Facebook

Pernić, koji je uhapšen 25. avgusta i osumnjičen da je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), promenio je prvobitni iskaz i priznanje ubistva, i mesec dana posle privođenja naveo je da je njegova saučesnica bila Maja Bađukić.

On je Maju optužio da je osmislila pljačku i da je pucala iz malokalibarske puške, dok je on u žrtve ispalio smrtonosne hice iz "škorpiona". Pernić je naveo da su oboje nosili rukavice i fantomke, upravo iz razloga da ne bi ostavili materijalne dokaze za sobom. Prema njegovoj tvrdnji posle zločina, rukavice i fantomke je spalio u peći u svom domu.

Međutim, arsenal među kojima su i "škorpion" i malokalibarska puška, iz kojih su navodno ispaljeni smrtonosni hici u četiri žrtve, osumnjičeni Pernić nije eliminisao već je zakopao na očevom imanju i posle hapšenje pokazao je istražiteljima mesto gde ih je sakrio, tako da su cevi poslate na ekspertizu.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Upravo to veštačenje pokazaće da li je masakr na imanju Raje Kazimirovića počinjen tim oružjem, kao i čiji su otisci, ali i biološki tragovi na njemu. Da li samo osumnjičenog Pernića koji je prvobitno tvrdio da je na imanje došao sam, i to naoružan "škorpionom", koji je držao u rukama i malokalibarskom puškom, okačenom o rame.

Osim oružja, veštači se i mobilna komunikacija između Pernića i Maje Bađukić, koja bi trebalo da pokaže da li su njegove tvrdnje istinite, ili je on, kako je navela osumnjičena mlada žena, bolesno opsednut njome.

Upravo to je na saslušanju rekla Maja Bađukić i tada je negirala sve Davorove navode u vezi sa zločinom. Navela je da je on upravo zbog te bolesne opsednutosti i lažno optužuje za zločin. Maja je u početku negirala, da je bila u vezi sa Pernićem. Kasnije je, međutim, priznala da je bila u vezi sa njim, ali je u svojoj odbrani navela da je bila prinuđena na to jer ju je on stalno pratio i pretio da će nauditi i njoj i njenim najmilijima.

Foto: TV Pink Printscreen

Raja Kazimirović i njegova sestra ubijeni su istim kalibrom, a iz drugog oružja sa po dva metka u glavu usmrćene su Dragica Kazimirović i njena unuka Dragana Jozeljić. U Raju Kazimirovića je pucano iz "škorpiona", ali je "overen" hicem iz malokalibarske puške. Veštačenje će pokazati da li je prvobitno priznanje Pernića da je likvidirao sve četvoro verodostojno, ili njegova promena iskaza da je on pucao iz "škorpiona" a njegova saučesnica iz malokalibarske puške.

#Jabukovac

'