AKTUELNO

Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka, posle godinu dana iza rešetaka puštena je u kućni pritvor.

Kako izvor otkriva, baka Coki je stavljena nanogica, a Više tužilaštvo u Beogradu, posle druge po redu dopune istrage, podiglo je optužnicu kojom joj se na teret stavlja teško ubistvo investitora Zorana Trifunovića (58) u Ulici Vučićev prolaz u beogradskom naselju Zvezdara.

Podsetimo, Stojanovićeva je 2. septembra 2018. pucala u investitora i istog dana je uhapšena. Zločin su zabeležile kamere, koje su snimile staricu kako maskirana u muškarca prilazi žrtvi i puca u njega. Osim teškog ubistva, tužilaštvo je starici na teret stavilo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Teško ubistvo

Da je Stojanka puštena iz Centralnog zatvora 30. avgusta, za Kurir je potvrdio i njen advokat Đorđe Kalanj.

- Optužnica je podignuta za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, a moja klijentkinja se nalazi u kućnom pritvoru već više od mesec dana - rekao je advokat. Za teško ubistvo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora.

Izvor otkriva da je baka Coki sud zabranio da napušta kuću u kojoj živi bez prethodnog odobrenja. Komšinica kaže da baka Coku viđa u ulici.

Foto: Pink.rs.

- Videla sam je kako šeta, vidi se da je propala. Popričale smo, pitala sam je kako je, rekla je da je oslobođena za ubistvo - kaže komšinica koju smo juče zatekli u blizini Cokine kuće.

Podsetimo, na snimku koji je šokirao Srbiju vidi se kako Stojanka, sa kačketom na glavi i cegerom u ruci, ide u susret investitoru. Kada su prišli jedno drugom, Stojanka je gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala mu u vrat. Kada je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga je vratila pištolj u ceger i mirno odšetala kući.

- Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju - podseća sagovornik.

Posle hapšenja Coke, njen sin Marko Stojanović izjavio je da je ona godinama bila u sukobu s investitorom. Tvrdio je da je Trifunović prisiljavao Coku da mu proda plac i svoju kuću, jer je na tom mestu hteo da gradi. On je branio majku navodeći da je prijavljivala Trifunovića policiji zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, ali da niko nije blagovremeno reagovao.

#Ubistvo

#Zvezdara

'