AKTUELNO

Tamara Stojanović (21) je pri maloj brzini 'opel korsom' sletela s puta, prevrnula se na krov, udarila u banderu i poginula. Njena saputnica i najbolja prijateljica Jelena M. je lakše povređena.

Tamara Stojanović (21) iz Aranđelovca poginula je prekjuče na Ibarskoj magistrali u Trbušnici kod Lazarevca, kad je "opel korsom", pri brzini od samo 50 kilometara na sat, sletela s puta, prevrnula se na krov i udarila u banderu! Strašan udes preživela je njena najbolja drugarica Jelena M., koja je bila na mestu suvozača, i ona je zbrinuta u bolnici.

Šljunak ili prepreka na putu

Devojke su se kobnog dana kretale iz smera Darosave prema Lazarevcu.

- Tamara nije vozila brzo i još nije do kraja razjašnjeno kako je izgubila kontrolu nad vozilom. Moguće je da je vozila preblizu desnoj ivici kolovoza, pa je na blagoj krivini prednjim pogonskim točkom naletela na šljunak i sletela s puta. Tad se na nizbrdici prema njivi prevrnula na krov i proklizala pravo u banderu - kažu očevici.

Druga mogućnost je, kaže on, da je Tamara pokušala da izbegne neku prepreku na putu, pa je naglo skrenula i nastradala. Od siline udarca betonska bandera se srušila.

Prema rečima očevidaca ove tragedije, Tamara je vozila ne brže od 50 kilometara na sat.

- Iza nje je išao džip BMW 3 i putnici iz tog vozila su kasnije to potvrdili policajcima. Kazali su da je prosto neverovatno da se u tako maloj brzini dogodi ovakva tragedija - priča očevidac.

Tamarin otac se onesvestio od šoka

Dok je trajao uviđaj, na mesto nesreće stigao je Tamarin otac, koji u Aranđelovcu ima salon i fabriku nameštaja. Ugledavši smrskani ćerkin auto, od šoka se u trenu onesvestio, pa su mu pomogli lekari Hitne pomoći.

Kako je rekao, "opel korsa" je dok je klizala na krovu udarila u banderu baš na vozačkoj strani, što je verovatno bilo kobno po Tamaru. Nakon udarca u banderu, "opel" se ponovo prevrnuo i vratio na točkove.

- Kad sam prišao "korsi", video sam devojku za volanom, glava joj je bila sva krvava. Mislim da je bila živa još samo nekoliko minuta. Nisam smeo da je diram do dolaska Hitne pomoći. Devojka na suvozačkom sedištu bila je ugruvana, ali svesna - kaže očevidac, koji nije želeo da mu objavimo ime.

Sve krenulo naopako

Dragan Skerlić, vlasnik šlep službe "Tim", koji se takođe zatekao na mestu nesreće, ne može da se oporavi od šoka zbog tragičnog prizora.

- Video sam mnoge udese, ali nikad tako čudnu tragediju. Uz relativno malu brzinu, sve što je moglo da krene naopako, desilo se... Ljudi su pokušali da pomognu devojci u "korsi", ali nisu se usudili da je izvlače iz havarisanog auta. Samo joj je jedan čovek prišao, pokušao je da joj zaustavi obilno krvarenje na glavi. Međutim, kada je Hitna pomoć došla, mogla je samo da konstatuje smrt - kazao je Skerlić.

Druga devojka je, kaže, odmah posle udesa izašla iz auta, a neka žena koja živi u blizini odvela ju je do svoje kuće da malo dođe sebi do dolaska policije. Lekari Hitne pomoći su je zatim odvezli u bolnicu i ona nije životno ugrožena.

#Ibarska magistrala

#Saobraćajna nesreća

'