AKTUELNO

Srbiju je danas potresla vest o stravičnom ubistvu osamnaestogodišnjeg Martina Barne iz Novog Kneževca, za kog se sumnja da je nastradao nakon stravičnih udaraca vršnjaka, a njegovi prijatelji, kao i oni koji ga nisu poznavali, opraštaju se od nesrećnog dečka.

Martinovo telo je pronađeno u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine, bez vidljivih povreda. Međutim, nakon izvršene obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno, te da je mladiću od udarca u stomak pukla jetra. Ubrzo su uhapšena četvorica mladića M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloletnika, osumnjičeni za ubistvo Martina. Sva četvorica uhapšenih su braća.

Foto: Printscreen Youtube/Pink.rs

Monstruozni čin maloletnika koji su počinili ovo delo izazvao je buru komentara korisnika društvenih mreža koji izražavaju najdublje saučešće Martinovoj porodici, ali i najoštije osuđuju zločin.

Igor Jurić je objavio fotografiju mladića na svom profilu na Fejsbuku, uz poruku da "o ovome ne sme da se ćuti", kao i da bi u novembru Martin trebalo da slavi punoletstvo, a onda su usledile reakcije naroda. Veliki broj građana oprostio se od Martina porukom: "Počivaj u miru, anđeli neka te čuvaju", dok njegovi prijatelji komentarišu da im je "bio kao brat".

Pročitajte još: PINK.RS SAZNAJE: Za ubistvo u Novom Kneževcu uhapšena TRI ROĐENA BRATA i njihov brat od strica - PRETUKLI DRUGA NASMRT!

"Pretužno...", "Strašno!", "O Bože, zar je moguće?", "Otkuda toliko agresije kod mladih ljudi?", samo su neki od komentara i pitanja bez odgovora. Ipak, pored njih mogu se pročitati i komentari u kojima ljudi tvrde da su počinioci ovog ubistva već slovili za "loše momke", te da u Novom Kneževcu maltretiraju svoje vršnjake, ali i starije sugrađane.

Sudeći po komentarima, Martin je od istih tih delikvenata pre oko mesec dana zadobio povrede zbog kojih je morao da se obrati lekaru. Naročito zabrinjava činjenica da ni posle tog događaja niko nije reagovao.

Foto: Privatna arhiva

Četvorici osumnjičenih za ubistvo nakon saslušanja u Tužilaštvu određeno je 30 dana pritvora.

#Ubistvo

'