AKTUELNO

Magacioner je teško povređen kada je pokušao da ugasi požar koji je izbio nakon što su radnici slučajno zapalili veliku rolnu papira u fabrici "Femić". Još tri radnika lakše povređeno.

Radniku preduzeća za proizvodnju toalet papira "Femić" izgorelo je lice u stravičnom požaru koji je juče izbio u magacinu ove firme u Vojvođanskoj ulici u beogradskom naselju Surčin. Osim njega lakše su povređene još tri osobe, a vatrogasci su tek nakon više sata uspeli da ugase požar.

Kako mediji saznaju od izvora bliskog istrazi, požar je počeo tako što su radnici varili bravu na vratima hangara, a varnica je slučajno odletela i pala na veliku rolnu papira.

Sve izgorelo

- Budući da se radi o lako zapaljivom materijalu, on je u sekundi buknuo. Vatra se munjevitom brzinom širila po magacinu i palila sve pred sobom. Radnik koji je bio u blizini pokušao je da ugasi požar, ali mu je tom prilikom vatra zapalila lice. Njemu su pokušale da pomognu kolege, ali su one pale u nesvest od dima - govori izvor, ne navodeći imena povređenih.

Foto: Kurir

Sagovornik navodi da su drugi radnici uleteli u vatru i izvukli svoje kolege. Kako je naveo jedan od ovih hrabrih momaka, niko nije mogao da veruje koliko se požar brzo širi.

- Mislili smo da nema nikog u magacinu i da su svi na vreme pobegli. Međutim, u jednom trenutku sam čuo vrištanje i odmah sam sa još nekoliko kolega uleteo u hangar. Video sam čoveka kako leži na podu i valja se od bolova. Uhvatio sam ga i izneo na leđima - rekao je magacioner i dodao:

- Dok sam smirivao kolegu koji je na licu imao zaista veliku ranu, drugi radnici su uspeli da pronađu još trojicu magacionera koji su se onesvestili od dima. Koliko sam čuo, oni su pokušali da pomognu našem povređenom kolegi. Sreća je da niko nije nastradao.

Da li je bilo propusta u radu?

Nakon što je požar ugašen, policija je obavila uviđaj, a na teren je izašla i inspekcija za rad.- Trebalo bi da utvrdimo prvo na koji način je došlo do požara. Zatim ćemo videti na osnovu dokaza da li je ispoštovana sva procedura koja se tiče obezbeđenja radnog mesta. Dakle, ako je tačno da je varnica odletela i zapalila papir, onda tu pojedine procedure nisu ispoštovane. Ali videćemo još - rekao je naš izvor iz inspekcije rada.

Smešten u bolnicu

U međuvremenu dve ekipe Hitne pomoći došle su na mesto požara. Radnik kome je lice izgorelo odmah je odvezen u bolnicu, dok su lekari na licu mesta pomoć pružili trojici magacionera koji su se nagutali dima.

Koliko je požar bio veliki, najbolje govori činjenica da je ukupno četrnaest vatrogasnih ekipa iz Zemuna, Surčina, Voždovca i Obrenovca, sa tridesetak vatrogasca gotovo tri sata pokušavalo da savlada vatru.

- Jako je teško gasiti ovoliku količinu papira. Čim malo dune vetar, požar se odmah rasplamsa. Dobro je da smo uspeli da obuzdamo vatru. Ostavićemo dežurne ekipe kod magacina kako bismo bili sigurni da se požar ponovo neće razbuktati - objasnio je jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u gašenju.

Pročitajte još: UŽAS NA LICU MESTA - Požar uveliko bukti u Surčinu, VATRA GUTA FABRIKU TOALET PAPIRA - Najmanje četvoro povređenih, vatrogasci na terenu! (FOTO)

#Fabrika

#Požar

#Surčin

'