AKTUELNO

Karijera obeležena krvavim borbama, ali i jednim skandalom zbog kog je pobegao iz zemlje.

Kao što smo već pisali, danas oko podneva u Novom Sadu je izboden MMA borac Damir Dado Mihajlović. Kako se kasnije ispostavilo, ovaj 37-godišnji sportista suprug je Jelene Mrkić, inače sestre od tetke naše pevačice Nataše Bekvalac.

Foto: Pink.rs

Mrkićeva je takođe bila pevačica ali se, nakon što je izbacila nekoliko singlova, povukla sa scene.

Njen suprug, Damir Mihajlović, danas je bio žrtva trojice mladića koji su ga mučki pretukli, a potom i izboli ispred jednog kafića. Motiv napada nije poznat, a Mihajlović je sa teškim povredama, završio u Urgentnom centru. Kako smo tamo saznali, njegovo stanje je stabilno.

MMA borac poznat je inače po nekoliko incidenata, pa se tako pre nekoliko godina našao u žiži javnost zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: Printscreen Instagram/Privatna arhiva

Foto: Printscreen Facebook/Damir Dado Mihajlović

Naime, on je 2010. godine optužen da je pretukao košarkaša Partizana Strahinju Miloševića, kao i da mu je sa dvojicom svojih saučesnika polomio dva pršljena lumbalnog dela kičme. Osim toga, dobio je udarac u vrat i u glavu iznad desnog oka.

Ovom prilikom napadnut je i Miloševićev otac, koji je pokušao da odbrani sina. Otac, koji je bio u lokalu u trenutku kada je tuča počela, istrčao je napolje, ali je i on dobio udarac u glavu.

Košarkaš je zbog povreda morao da prekine da igra, a tek nakon nekoliko meseci bio je sposoban da se vrati na teren.

Foto: Wikipedia/Zoran Borovac

I ovaj incident se dogodio ispred jednog novosadskog kafića, u centru grada.

Mihalović je nakon tuče bio u bekstvu - pobegao je iz Srbije preko Horgoša, iako je bila raspisana poternica za njim i još dvojicom Novosađana, a na nekoliko portala je izlazila i njegova verzija priče, u kojoj se Milošević bahato ponašao i pokušavao da uđe u lokal uz najžešće uvrede, revoltiran što ga ne puštaju kao igrača Partizana i poznatu ličnost.

Što se karijere borca tiče, Mihajlović ima 18 pobeda i osam poraza. Trijumfovao je tri puta nokautom, šest puta sudijskom odlukom, a samo je jednom nokautiran, uz devet sudijskih odluka za poraz.

Poslednju borbu imao je ne tako davno, za četiri minuta je slomio Džonija Karlosa, 1. decembra prošle godine na Serbian Battle turniru.

Karijeru je počeo u martu 2005. protiv Nena Alilovića pobedom, a poslednji put poražen je u pretprošlom meču, u Splitu odlukom sudija, od Loika Radžabova. O svojim borbama je pre nekoliko godina govorio i za SBC.rs.

- Radim ono što moram, da bih radio ono što volim! MMA je moj život i ne volim da tražim izgovore što se tiče pomoći, mislim da baš zato imam tako dugu karijeru u ovom sportu. Trudim se da obezbedim i sebi i mojim drugovima da možemo komotno da se bavimo ovim sportom i mislim da ljudi prepoznaju naš trud i rad.

#tuča

'