AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvorice pripadnika grupe, koju mediji zovu "Amerika", zbog sumnje da su trgovali drogom.

Optuženi su Veselin Raičević zvani Meda (57) inače rođeni brat Vojislava Raičevića poznatog kao Voja Amerikanac koji je ranije ubijen, kao i I. A.(60), A. S. (41) i makedonski državljanin A.J. (52). Njima se optužnicom stavlja na teret krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koje je izvršeno u grupi, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od pet do 15 godina. Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu i čega se njegova odluka i potvrđivanju. Raičević i ostali uhapšeni su sredinom aprila uhapšeni u Beogradu i dalje se nalaze u pritvoru. Sumnjiče se za trgovinu drogom, a prilikom hapšenja, kako je tada saopšteno, zaplenjeno je oko dva kilograma heroina.

Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda. Prema pisanju medija grupa poznata kao "Amerika" postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove uhapšene su sumnja da sunjen deo.

Krajem aprila sud u Limi, Peru, pravoznažno je osudio na 25 godina zatvora Zorana Jakšića (57), navodnog vođu "Amerike", zbog krijumčarenja kokain-hidroklorida u Evropu i Severnu Ameriku.

#Tužilaštvo

'