AKTUELNO

Dvoje ljudi teško je povređeno u četvrtak oko 19 i 40 sati u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod odmarališta Križ nedaleko od Zagreba, a jedan muškarac kasnije je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda!

Navodno su u pitanju srpski državljani, ali hrvatska policija za sada nije izdala zvanično saopštenje o povređenima i nastradalim muškarcem.

- Bili smo prvi na licu mesta i odmah smo stali za razliku od mnogih drugih vozača. Pozvali smo policiju vatrogasce i Hitnu i pokušali da zaustavimo saobraćaj. Ekipe su došle u roku od dvadesetak minuta. Dvoje je ispalo iz vozila, a jedna osoba je ostala zaglavljena na sedištu vozača. Ne znam u kakvom su stanju sada, dve osobe su na licu mesta počele da daju znake života, za treći nisam siguran - ispričao je očevidac navodeći da su u pitanju srpski državljani.

Kako prenose hrvatski mediji, sitroenom je upravljala žena (39), a kretala se desnom trakom auto-puta A3 u smeru Slavonskog Broda. Dalje navode da je u jednom trenutku skrenula desno preko zaustavne trake, udarila u zaštitnu ogradu pod koju se automobil podvukao i nastavio da zanosi po mekom terenu ispod ograde.

Mediji navode da su u nesreći teško povređeni tridesetpetogodišnji putnik kome je lekarska pomoć ukazana u KB Dubrava, kao i 39-godišnja žena koja je vozila kojoj je pomoć ukazana u KBC Zagreb i drugi 35-godišnji putnik koji je smešten u OB Ivo Pedišić-Sisak. Oko 22 sata 35-godišnji je putnik kojem je lekarska pomoć pružena u KB Dubrava preminuo, preneo je hrvatski portal 24sata.

#Nesreća

'