AKTUELNO

Pacijent je primljen sa teškom povredom vrata.

Muškarcu starom 76 godina iz okoline Bojnika, koji je kako se pretpostavlja, sam sebi juče prerezao vrat nožem, spasen je život zahvaljujući brzoj reakciji lekara leskovačke opšte bolnice i niškog Kliničkog centra.

Sa povredama vrata nanetim oštrim predmetom, najverovatnije nožem, nesrećni čovek je prvo dovezen u bolnicu u Leskovcu gde je urgentno zbrinut, a potom odmah prebačen u niški Klinički centar.

Odmah po prijemu u Niš, starac je hitno operisan i danas više nije životno ugrožen.

Pacijent je primljen sa teškom povredom vrata. Imao je presečen grkljan i okolna tkiva. Brzom reakcijiom ORL hirurga i drugih lekara Urgentnog centra KC u Nišu prvo je obezbeđen disajni put a potom i sanirana je teška povreda.

Budući da se nalazio u životnoj opasnosti, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju i nakon toga smešten na intenzivnu negu Klinike za anesteziju.

Kako je danas došlo do poboljšanja, s obzirom da pacijent diše spontano i da više nije u stanju životne ugroženosti, prebačen je na odeljenje ORL klinike niškog Kliničkog centra gde će se nadalje pratiti njegovo stanje - ističu u niškom KC.

Prema nezvaničnim saznanjima, leskovačka policija je izvršila uviđaj kojim je utvrđeno da se radi o samopovređivanju i da nema nikakvih drugih sumnjivih okolnosti.

#Niš

#Samoubistvo

'