AKTUELNO

Bliži se epilog zločina koji već više od tri godine privlači neverovatnu pažnju javnosti.

Pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči, održava se danas u Višem sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata.

Foto: e-stock/Dušan Milenković

Nakon pripremnog ročišta koje je trajalo okruglo dva sata, Marjanović je sa svojim advokatima izašao pred sud i, na pitanje novinara kako podnosi pritisak koji traje već više od tri godine, poručio da ne zna ni sam i da ceo proces predugo traje.

- Suvise dugo traje sve ovo, suvise dugo. Ne znam ni sam kako podnosim, verujte - rekao je Marjanović.

Foto: e-stock/Dušan Milenković

Potom je njegov advokat rekao da se njegov klijent pred sudom iznjasnio kao nevin. Novo ročište je, kako nam je rečeno, zakazano za 5. novembar, a odbrana traži da im se dostave svi dokazi.

Kako navodi odbrana, tok glavnog pretresa će biti tonski sniman tako da neće biti prostora za interpretacije iskaza učesnika u procesu.

U nastavku pogledajte obraćanje Marjanovića i njegovih advokata pred Višim sudom:

Današnje ročište je inače trebalo da počne u 11 sati, ali je, kako saznajemo od advokata odbrane Veljka Delibašića, pomereno za podne, ne navodeći razloge za pomeranje termina.

Petnaest minuta pre zakazanog ročišta stigao je i optuženi Zoran Marjanović koji nije želeo da se obrati medijima. Marjanović je došao u pratnji advokata Aleksandra Zarića.

Foto: e-stock/Dušan Milenković

Foto: Pink.rs/S.Milovanov

Foto: e-stock/Dušan Milenković

Foto: e-stock/Dušan Milenković

Malo pre njega, nešto pre 12 sati u sud su stigli Marjanovićevi advokati.

Foto: Pink.rs/S.Milovanov

Foto: Pink.rs/S.Milovanov

Inače, ispred Višeg suda je veliki broj novinara, što govori o interesovanju za sigurno najintrigantniji slučaj crne hronike u skorijoj istoriji.

Kao što smo već pisali, ovo ročište je zatvoreno za javnost i njemu prisustvuju samo stranke u postupku. Inače, sud danas utvrđuje koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

Foto: Pink.rs

Po okončanju ročišta, sud će zakazati početak suđenja, kojem će javnost moći da prisustvuje, a Marjanović detaljno da iznese odbranu. On, inače, od početka postupka negira da je ubio suprugu.

Šta piše u optužnici?

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo, jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u beogradskom naselju Borča.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva s roditeljima dođla na nasip Crvenka u Borči.

Foto: Pink.rs

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu, puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Foto: Pink.rs

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Pročitajte još: DA LI SE MENJA OPTUŽNICA?! Dan uoči suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene, za pink.rs govore kriminolozi, advokati, forenzičari! (FOTO)

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'