AKTUELNO

Šokantna scena viđena je juče kod naplatne rampe Vrčin juče, kada je zasad neidentifikovani muškarac, nakon što su ga policajci zaustavili, oborio saobraćajca, prevrnuo automobil i peške se dao u bekstvo preko ledine.

Retko viđena drama dogodila se juče oko 11 sati ujutru na naplatnoj rampi Vrčin. Relativno miran dan saobraćajnoj policiji i radnicima na naplatnoj rampi prekinuo je vozač automobila marke SAB. On je na autoputu zaustavljen jer se saobraćajnoj policiji učinio sumnjiv.

Po zaustavljanju na autoputu saobraćajni policajci su mu najpre tražili dokumenta, ali je vozač odbio da to učini. Iznenada, okrenuo je automobil i u suprotnom smeru jurnuo autoputem. Prilikom tog manevra pregazio je policajca koji ga je legitimisao.

- On je kolegi prešao točkom preko stopala i lakše ga je povredio - kaže izvor iz istrage.

Nakon toga, vozač SAB-a dao se u pomamno bekstvo, a policijska patrola jurnula je za njim u pokušaju da ga zaustavi. U toj trci vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji se prevrnuo na krov. Ni to ga, međutim, nije zaustavilo. Iz prevrnutog vozila - koje se, srećom, nije zapalilo - ispuzao je četvoronoške i dao se u bekstvo!

- Trčao je najpre po putu, a potom je preskočio bankinu i dao se u bekstvo preko polja oko naplatne rampe - kaže izvor. Potraga za vozačem trajala je juče od trenutka incidenta na autoputu, ali do zaključenja ovog broja - vozač nije uhapšen.

Pravi obrt dogodio se kada se policija vratila do vozila iz kog je pomahnitali vozač pobegao.

- Pretresom SAB-a utvrđeno je da se u njemu nalazi oko 21 kilogram marihuane, što i objašnjava zbog čega je vozač pobegao - zaključuje izvor upoznat sa istragom.

Bahati vozač sada će se suočiti s najmanje tri prijave. Prva se, naravno, odnosi na divljanje na autoputu, odnosno na vožnju u kontrasmeru. Iako bi ovo delo moglo da se okarakteriše i kao prekršajno (i da vozaču iz džepa samo izbije određenu sumu), za drugo delo mora da odgovara krivično. Naime, s obzirom na to da je naneo povrede policajcu koji je pokušao da ga legitimiše, zasad neidentifikovani vozač izvršio je delo napad na službeno lice.

U Krivičnom zakonu Srbije kaže se da “ko napadne ili preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti (što je ovde bio slučaj), može da dobije zatvorsku kaznu u trajanju od tri meseca do tri godine. Uz to, ako je pri izvršenju ovog dela službenom licu nanesena laka telesna povreda, kazna može biti i do pet godina robije.

A s obzirom da je u pitanju službeno lice koje je obavljalo posao takozvane javne bezbednosti, kazna bi, zapravo, mogla biti i do osam godina zatvora. Konačno, kazna za nelegalno rasturanje narkotika je od 3 do 12 godina robije.

#Naplatne rampe

'