AKTUELNO

Nesrećna devojka je podlegla povredama dva dana kasnije u Kruševačkoj bolnici.

Učenica Medicinske škole Milica Kostić (18) ubila se skokom sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu nakon što je pet mladića pokušalo da je siluje.

Od tog stravičnog događaja prošlo je 45 godina, a ni dan-danas se ne zna šta se desilo sa manijacima zbog kojih je devojka odlučila da oduzme sebi ono najvrednije što svaki čovek ima - život.

Momci su Milicu namamili u stan. Jedan od njih ju je zamolio da pođe sa njim kako bi ona, navodno, pozvala njegovu devojku čiji su roditelji bili jako strogi. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je želeo da izvrši grupno silovanje.

Naivna Milica je pristala i shvatila da je prevarena kada su se vrata stana u kojem će se odviti pakao, zatvorila.

Jedan od mladića je devojku zaključao u spavaćoj sobi, a onda ubeđivao da se skine i ne pruža otpor. Milica se opirala, plakala i ubeđivala momke da je puste rekavši im da je "siromašna", "nevina" i "devojka sa sela". S obzirom na to da je devojci dostojanstvo bilo najvažnije, iskoristila je momenat kada mladići nisu bili u sobi i skočila kroz prozor.

Preminula je dva dana kasnije u kruševačkoj bolnici, 4. septembra 1974. godine.

Foto: milicakostic.rs

Mladići koji su pokušali da je siluju su Miroslav Mađarac, Tomislav Ž. Nikolić, Zvonko Ivanović, Slavoljub Trifunović i u to vreme maloletni S.V., u čijem se stanu sve odigralo. Osuđeni su na kazne zatvora, ali javnost ni danas nema informacije o tome koliko su vremena proveli na robiji.

Kako navode u Osnovnom sudu u Kruševcu, informacije o presudama nisu u elektronskoj bazi, već u arhivima koji datiraju iz perioda kada se pokušaj silovanja desio.

Jedina informacija koja je u medijima objavljena jeste da je jedan od njih, Tomislav Ž. Nikolić, osuđen na 13 godina zatvora, a da je na robiji proveo devet i po.

U Osnovnom sudu u Kruševcu kažu da se ne podrazumeva da su svi Kruševljani dobili istu kaznu zatvora, jer na presudu utiče niz faktora.

O tome šta se desilo sa četvoricom Kruševljana i dalje se samo spekuliše. Navodno je jedan od njih po izlasku iz zatvora uredno izlazio u grad i oženio se, ali da je kasnije ubijen.

#Silovanje

#Smrt

'