AKTUELNO

Snimak nasilja na kom se vidi kako jedna žena u poslastičarnici u Obrenovcu šamara zaposlenog pojavio se na društvenim mrežama. Nakon ovog incidenta i konobar Mihailo A. (22) koji je dobio nekoliko šamara i Gordana, žena koja ga je udarala, ispričali su svoje verzije priče.

- Incident se dogodio sa gošćom lokala, naručila je topli nes, a dobila je mlak. Nije me čak normalno ni pozvala, već se prodrala nasred lokala rekavši "Dođi 'vamo". Prišao sam stolu, a ona mi je povišenim tonom rekla: "Šta sam ja tebi rekla, ovo nije ono što sam ja naručila". Odgovorio sam joj da nema problema i da ću joj doneti novu porudžbinu i izvinio sam joj se, jer svima se dešavaju greške - rekao je Mihajlo za Telegraf.rs.

"Nikada ne bih udario ženu"

Međutim, kad je stigao do šanka, nezadovoljna gošća je gotovo vičući rekla da ne želi da pije kafu. Mihailo kaže da se onda okrenuo i rekao joj "dobro".

- Posle nekih pet minuta došao sam da rasklonim sto za kojim je ona sedela sa jednim muškarcem i tada mi je taj gospodin rekao, takođe povišenim tonom "hoćemo mi dobiti taj nes?". Normalno sam opet odreagovao i staloženo im odgovorio da je gospođa rekla da ne želi da pije kafu i nastavio da radim. Tada su oni počeli da mi dobacuju, da me komentarišu, moj rad, moje ophođenje. Ćutao sam dokle sam mogao, nisam im odgovarao, ali su onda počeli sa ozbiljnim provokacijama i počela je rasprava - priča Mihailo.

Prema njegovim rečima, ne zna koliko je trajala rasprava, ali je posle nekoliko minuta ljuta gošća došla u radni prostor poslastičarnice.

- Ne znam šta sam joj rekao pa je nju toliko to isprovociralo i došla je za mnom u taj radni prostor lokala, gde se nalaze frižideri sa pićem. U svakom slučaju ona je sebi dala za pravo da se ponaša tako, ali dobro. Nisam vaspitan tako, ne bih nikada udario ženu - ispričao je napadnuti mladić.

On je dodao da se dosta ljudi ponaša bahato prema konobarima, tretirajući ih kao nižu vrstu, navodeći da ta žena koja ga je napala ne zna da on studira i radi na sebi.

Ceo incident završen je tako što se muškarac, koji je sedeo sa akterkom ovog napada, umešao. Razdvojio ju je od Mihaila i izveo napolje, a Mihailo kaže da od tada nije sreo tu ženu, iako je, dok ga je udarala, spominjala da će ga prijaviti policiji.

"Pao mi je mrak na oči"

Sa druge strane, Gordana je potvrdila da Mihailu jeste nalupala šamare, ali ne krije da bi to uradila opet.

- Da, lupila sam mu četiri šamara i opet bih, zato što je na moju reklamaciju za nes kafu rekao "p*** k****". Bio je drzak i pored mojih pitanja normalnim tonom, ali kada mi je tu psovku rekao, pao mi je mrak na oči. Izgovorio je tu gadost i krenuo ka unutrašnjem delu kafića, ja sam od besa krenula za njim - ispričala je Gordana, žena koja je nalupala šamare Mihailu.

Ona je dodala da ga je još jednom pred gostima pitala šta joj je rekao, a on je, navodno, ponovio iste reči, odlazeći ka šanku, a i Gordana za njim.

- Tu kod šanka sam ga pitala koliko ima godina, aludirajući na to da li je svestan šta govori ženi koja ima 60 godina i koja baba može da mu bude. On mi je odgovorio "Imam dovoljno za to", misleći na "p*** k****". E tu je stvarno bio kraj! Tada sam mu nalupala šamare i ne kajem se. Svoje delo priznala sam i u policiji. Ne kažem da je lepo to što sam uradila i snosim odgovornost za to, ali se niko nije zapitao šta je prethodilo tim mojim udarcima. Ono što mi je rekao je ispod svakog nivoa za bilo kog gosta - rekla je Gordana za Telegraf.rs.

#Obrenovac

'