AKTUELNO

Ni tri i po godine od jezive smrti pevačice Jelene Marjanović na nasipu u Crvenki kod Borče njen ubica nije zvanično pronađen.

Pevačica Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine na nasipu na Borči dok je trčala. Za to vreme, njeg suprug Zoran Marjanović i ćerka Jana šetali su po nasipu čekajući Jelenu. Njeno beživotno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu. Za svirepi zločin osumnjičen je pevačicin suprug. Sva nova veštačenja pet glavnih dokaza u ovom misterioznom slučaju završena su pre nekoliko dana, a 11. septrembra počinje suđenje za ovo ubistvo.

Ubistvo mlade pevačice, supruge i majke maloletne devojčice tog kobnog aprila 2016. godine šokiralo je celu Srbiju. Kada je 2. aprila 2016. godine u večernjim satima prvi put objavljena informacija da je na nasipu u Crvenki kod Borče nestala pevačica Jelena Marjanović, niko nije očekivao da će nekoliko sati kasnije doći do još užasnijeg otkrića.

Otrčala u smrt

Zoran Marjanović je 2. aprila 2016. godine u popodnevnim satima prijavio da je njegova supruga, sa kojom je zajedno bio na nasipu, nestala. Kako je tvrdio na saslušanju, Jelena je otišla da trči duž nasipa dok je on ostao sa ćerkicom na poljani. Posle nekoliko minuta navodno je izgubio suprugu iz vida. Ubrzo ju je zvao, navodno šest puta, a kako se nije javlja na telefon najpre je posumnjao da je negde pala i izgubila svest, pa je pozvao kumu, novinare i policiju. Jelenin nestanak zvanično je prijavio u policiji uveče tog dana. Ono što je od tog trenutka bacilo sumnju upravo na Marjanovića je to što je Jelena nestala na stazi koja je duga 1.400 metara i na njoj nema ni drveta, ni žbuna koji bi mogli da remete vidik. Zoran je za medije izjavljivao da je staza po kojoj je trčala krivudava, i da nije moguće da njena silueta sve vreme vidi. Takođe, izjavo je da je on u tim trenucima bio zaokupljen detetom.

Foto: TvPink Printscreen

Nakon prijave o nestanku pevačice, svi su došli na nasip i započeta je intenzivna potraga za Jelenom. Desetine policajaca šetalo je nasipom u potrazi za tragovima koji bi otkrili gde je nestala. Potraga je bezuspešno trajala do duboko u noć. Sutradan ujutro je nastavljena. Policajci su išli celim nasipom, a onda, su 3. aprila oko pet sati ujutru pronađeni njen mobilni telefon, trenerka i patika. Nekoliko sati kasnije u kanau na naispu pronađen je njeno beživotno telo. U tom trenutku je Srbijom odjeknula vest da je pevačica ubijena i do današnjih dana ovaj zločin i dalje intgrira javnost. Zoranu se na teret stavljalo da je on u privi mah, kada je čuo da je Jelena pronađena mrtva, pitao da li joj je glava smrskana. On je u intervjuu za Pink televiziju izjavio da te objave nisu tačne, i da su mediji na taj način jurili senzaciju.

Više verzija zločina?

Prema prvoj verziji koju je Zoran dao nekoliko sati po njenom nestanku, on i ćerka Jana šetali su za Jelenom koja je otišla da trči i nestala im sa vidika. Nekoliko dana kasnije, Zoran je obrnuo priču, koje se držao do hapšenja, a to je da su on i ćerkica ostali na poljani kod fudbalskog terena, a da su Jelenu poslednji put videli kada je bila na polovini staze nakon čega joj se gubi trag. Inače, fudbalski teren u Crvenki (kod kojeg je on navodno stajao) udaljen je tek 550 metara od mesta gde je Jelena nestala, a kasnije i pronađena mrtva.

Foto: Srpski telegraf

Prema nalazima obdukcije, pevačica je ubijena između 16 i 47 i 17 i 10 sati sa devet krvničkih udaraca oštrim predmetom u glavu. Poslednja osoba koja se čula sa Jelenom bila je Vera Vukomanović, kuma Zoranove majke. Verica i Jelena su razgovarale bukvalno pet minuta pre nego što je nesrećna žena ubijena. Oružje kojim je Jelena ubijena nikada nije pronađeno što je dodatno otežavalo rasvetljavanje ovog zločina.

Ubrzo je otkrivena i Jelenina krv na zadnjem sedištu "mercedesa" njenog supruga, ali i veštačenja telefona pokazala su da je Zoranov mobilni telefon, tačno u vreme Jeleninog ubistva, bio isključen. A veštačenjem Jeleninog telefona utvrđeno je da su se Zoran i ona u to vreme morali sresti na nasipu. Jelenina porodica i drugarice otkrile su brojne detalje o Jeleninom i Zoranovom odnosu za koji je on tvrdio da je bio idealan i pun ljubavi. Ubrzo je otkriveno da je on bio jako ljubomoran, da ju je vređao, ponižavao i da je ona govorila da "bi je ubio" kada bi pomislila da ga ostavi.

Kako su mediji takođe objavljivali, veštačenje je ukazalo na to da je biciklista koji je na saslušanju u tužilaštvu rekao da je prolazio pored nasipa u vreme koje je prema optužnici označeno kao vreme ubistva Jelene, te da je video muškarca i ženu kako silaze sa nasipa, zaista mogao da vidi Jelenu i njenog ubicu svega nekoliko minuta pre nego što je pevačica brutalno ubijena.

Foto: Pink.rs

Ovaj čovek je, po pisanju medija, na osnovu detalja iz optužnice u kojoj se nalazi njegov iskaz dat u tužilaštvu, ispričao da je u periodu između 17 i 05 i 17 i10 h 2. aprila 2016. godine video muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip.

Kako je ovaj svedok takođe naveo, muškarac je na sebi imao tamnije maskirane pantalone, a gore je imao jaknu srednje dužine. Prilikom spuštanja niz nasip, kako je rekao, muškarac mu je bio okrenut licem, te nije mogao da vidi kakvu je kosu imao. Kako je naveo, iza muškarca je išla ženska osoba. Oni su se nalazili na metar i po do dva jedno iza drugog. Takođe, on je naveo sa njima nije bilo nikog drugog, a pogotovu ne dete.

Protiv Zorana je ubrzo podignuta optužnica zbog svirepog ubistva supruge. Međutim nedugo zatim tražena je njena dopuna i razjašnjenje. Druga optužnica protiv Marjanovića podignuta je u junu prošle godine, međutim ubrzo je tražena i njena dopuna i razjašnjenje i nova veštačenja. Nakon toga je 3. juna 2019. godine potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića i 11. septembra počinje suđenje.

Foto: Andrej Nihil

Sahranjena u BELOM KOVČEGU

Foto: Andrej Nihil

#Borča

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'