AKTUELNO

Jelena Marjanović svirepo je ubijena 2. aprila kada je, prema rečima njenog supruga, otišla da trči po nasipu Crvenka u Borči, dok je on navodno ostao da se igra sa ćerkicom Janom. Nakon što se Jelena nije vratila, Zoran je krenuo za njom u potragu, a policiju o njenom nestanku obavestio tek nekoliko sati nakon nestanka.

Zoran je uhapšen zbog sumnje da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović. Nakon dva vraćanja na dopunu, Viši sud u Beogradu je konačno 3. juna potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića, za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Kasno uveče, 15. septembra 2017. godine, ispred kuće u Borči u kojoj živi sa porodicom Zoran Marjanović, suprug pevačice koja je 2. aprila 2016. godine ubijena u kanalu, pored nasipa u Crvenki, uhapšen je zbog ovog zločina.

Slučaj ubistva pevačice nakon njegovog hapšenja došao je ponovo pod lupu medija, a uprkos podizanju optužnice protiv njega, Marjanović je u julu pušten da se brani sa slobode.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Hapšenje i saslušanje

Rezultati veštačenja blata na pantalonama Zorana Marjanovića doveli su do hapšenja ovog čoveka svega nekoliko dana pošto je izašao iz rijalitija u kojem je proveo nekoliko dana. Veštačenje koje je obavljeno tada ukazalo je da je struktura blata identična onoj iz kanala gde je pevačicino telo pronađeno i da je samo na tom mestu takve strukture. Pored toga, na zadnjem sedištu "mercedesa", kojim su Zoran, pevačica i njihova ćerkica otišli na nasip, otkriven je jači trag krvi ubijene pevačice. Nakon što je uhapšen, Marjanović je sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, gde je svojom već ranije poznatom pričom negirao da je Jelenu ubio.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Svedoci i dokazi

Čak 14 svedoka pozvano je u Više javno tužilaštvo u okviru istrage kako bi ispričali sve šta znaju o 2. aprilu 2016. godine, kada je pevačica, prema verziji njenog supruga koji se tada nalazio u pritvoru zbog sumnje da je ubio svoju ženu, misteriozno nestala.

Posle 22 meseca istrage, 9. februara podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića

Dokazi prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da Više javno tužilaštvo 9. februara podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je "na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu Jelenu". Pritvor mu je tada produžen ponovo, a na Višem sudu je ostalo da odluči hoće li optužnicu prihvatiti ili će je vratiti na dopunu.

DANI U ZATVORU ZORANA MARJANOVIĆA

Dopuna optužnice

Optužnicu od 9. februara Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu na dopunu. Tom prilikom naložio mu je i da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Nova optužnica

Svega nekoliko dana pošto je Marjanoviću pritvor produžen, u Viši sud stigla je nova dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića. U njoj, između ostalog, stoje i izjave svedoka koji su, kako tvrde, Zorana i Jelenu tog dana videli na nasipu, ali su i čuli svađu dvoje supružnika. Ovu optužnicu Viši sud u Beogradu potvrdio je devetog avgusta. Međutim, advokati odbrane uložili su žalbe.

Puštanje na slobodu

Apelacioni sud ukinuo je, nakon nepunih 10 meseci, pritvor Zoranu Marjanoviću, sa obrazloženjem na to da pažnja javnosti koja postoji u ovom slučaju neće ometati istragu. Žalbe tužilaštva na ovu odluku bile su uzaludne.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Potvrđena treća optužnica protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene

Nakon mnogo nelogičnosti, skoro tri i po godine misterije, ispirivanja svedoka, pregleda svih raspoloživih nadzornih kamera, gomile pronađenih dokaza, ali nijednog ključnog, veštačenja baznih stanica, mnoštva obavljenih DNK analiza, veštačenja forenzičara, psihologa, kao i ispitivanja cele porodice Marjanović, pa čak i male Jane, optužnica kojom se Zoran Marjanović tereti da je suprugu Jelenu ubio drugog aprila 2016. godine na nasipu u Borči, potvrđena je 3. juna 2019. godine.

#Zoran Marjanović

'