AKTUELNO

U ovom stravičnom događaju učestvovala su petorica mladića, od kojih najstariji ima 23 godine.

Danijel Joksimović (19) uhapšen zbog sumnje da je usmrtio Vojislava Blagojevića (27), koji je pokušao da zaštiti vlasnika kafane „Zlatna ribica“

Tinejdžer se tereti da je zabio nož mladiću u srce posle tuče u kafani „Zlatna ribica“. Kako saznaju mediji, Blagojević je stradao kad je pokušao da zaštiti vlasnika kafane od grupe mladića koja ga je tukla.

Blagojević je preminuo na mestu nesreće, a Joksimović je pobegao posle zločina, ali je ubrzo uhapšen.

Vojislav je s rođakom i drugom u utorak uveče došao u „Zlatnu ribicu“ na pomfrit i girice.

- Za drugim stolom sedela je grupa mladića. Kad su večerali, ustali su i izašli a nisu platili račun. Vlasnik restorana Slavoljub Sretković krenuo je za njima, a mladići su ga šutirali po ulici. To je video Vojislav i s dvojicom svojih prijatelja izašao iz lokala da pomogne vlasniku. U jednom trenutku mladići su se povukli, a vlasnik je s gostima krenuo ka lokalu. Tada je naleteo Joksimović i kod ulaznih vrata sa strane ubo Vojislava u srce - priča jedan od očevidaca i dodaje:

- U sekundi on nije ni shvatio šta se dešava i ulazeći u kafanu samo je prokomentarisao da oseća neku toplotu. Tada je i pao na pod i svi su shvatili da je teško ranjen. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali je mladić ubrzo preminuo.

UHAPŠENI SVI UČESNICI TUČE

U ovom stravičnom događaju učestvovala su petorica mladića, koji su pošto je Joksimović nožem ubo Vojislava pobegli, pa se podelili u dve grupe. Jedan je uhvaćen na ulici, a drugi u kući jednog od petorice gde su se sakrili. Oni nisu ni znali da je Vojislav preminuo, ali su sakrili nož i tu ih je policija zatekla. Kako izvor istrage otkriva, pričali su nepovezano, da se ne sećaju pojedinosti i da nisu znali da je Vojislav smrtno ranjen. Danijel i ostala četvorica ne spore da su bili u objektu, ali su im priče prilično konfuzne.

Očajna majka Vidosava kaže da nema utehe za nju.

- Sine moj jedini, dok se narkomani šetaju gradom, ti ispaštaš. Pravdo, ima li te? Zašto moje dete kad ni mrava u životu nije zgazio. Zašto baš njega nema? Ustao je da brani vlasnika i evo kako je završio - kaže majka Vidosava.

Ona kroz jecaj kaže da ništa ne može da nadomesti gubitak njenog sina.

- Kakav zatvor, kakva kazna. Trebalo je policija pre da hapsi i da juri one koji su problem. Sada je za moje dete kasno - dodaje skrhana bolom Vidosava.

Porodica Blagojević živi u zaseoku planinskog sela Vidovača.

- Vidosavin suprug Zoran imao je pre nekoliko godina nezgodu i amputirana mu je noga, a sav posao oko kuće i domaćinstva obavljao je Vojislav. On je u ovom kraju poznat kao skroman i pošten mladić koji je svima pomagao. Pa, ljudi, on nikada nije ni pio, a kamoli da bude nasilan - pričaju meštani.

S. P.

#Nož

#Prokuplje

#Ubistvo

#kafana

#tuča

'