AKTUELNO

Zoran Marjanović je samo dva dana nakon sahrane za Pink ispričao sve detalje u vezi sa zločinom koji je potresao Srbiju, i koji je tri i po godine kasnije, i dalje aktuelan.

Pevačica Jelena Marjanović svirepo je ubijena 2. aprila 2016. godine u popodnevnim satima, a njeno telo pronađeno je na nasipu u Borči. Njen nestanak je prijavio suprug Zoran Marjanović, koji je  kontaktirao novinare  i policiju i zatražio pomoć  .

Kako je u prvom intervjuu za Pink ispričao, Jelena je otišla da trči duž nasipa dok je on ostao sa ćerkicom na poljani.

- Taj nasip je dugačak 1.700 metara, ona je uvek tuda trčala. Izađemo iz automobila, igramo se sa detetom,  i ona ode da trči nakon toga. Ja sa Janom krenem ka njoj, nađemo se negde na pola staze i onda idemo svi kući – objašnjavao je Marjanović rutinu njihovih čestih poseta nasipu na Borči, gde je Jelena uglavnom trčala.

- Ona je krenula da trči. Ostao sam sa Janom još neko vreme. Popeli smo se na stazu, šetali smo. Kada sam mahinalno bacio pogeled, nju više nisam video. Kada je prvi biciklista naišao, pitao sam ga, rekao mi je da nikoga nije video. Kada mi je rekao da nikoga nije video, shvatio sam da nešto nije u redu – objašnjava on trenutak kada je prvi put posumnjao da se nešto dešava sa Jelenom.

Policija, prijatelji, novinari... Svi su došli na nasip i započeta je intenzivna potraga za Jelenom. Desetine policajaca šetalo je nasipom u potrazi za tragovima koji bi otkrili gde je pevačica nestala. Potraga je bezuspešno trajala do duboko u noć. Sutradan ujutro je nastavljena.

- Kaže da je zgrabio dete, da je požurio do duge rampe, do koje inače Jelna trči. Za to vreme zvao je, kaže šest puta, ali Jelena se nije javljala na telefon.

- Palo mi je na pamet da je njoj pozlilo, i da je pala negde. Žurio sam onoliko koliko je dete moglo da ide brzo. Levo nikoga, desno nikoga, ispred nas nikoga. Tada sam odmah pozvao policiju. Zvalo sam kumu, zvala je bonice i nismo imali nikakvu invormaciju

- U trenutku kada je telo pronađeno, ja sam bio u policiji. Tada sam bio  zadržan 48 sati - rekao je Zoran.

Kazao je da je od samom početka prolazio kroz pravi medijski linč, i da je direktno ili indirektno trepo mnoge osude.

- Kada bi sakupio najveće reditelje horor filmova da naprave najstrašniju priču, mislim da je mene snašlo nešto još gore. Ono što sudbija iskreira, to ne može ni jedan čovek da uradi – rekao je Marjanović tada za Pink.

- Svi su se nadmetali ko će što gori naslov da stavi, ja nikada nisam rekao da mi je žena ubijena, već da je nestala. Oni su samo želeli da povećaju svoj tiraž i čitanost – rekao je Marjanović, ističući da veruje polliciji.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'