AKTUELNO

Iza sebe je ostavio tri sina!

Smrt građevinskog investitora Aleksandra Saše Mijanovića (45), koji je stradao prilikom noćnog planinarenja na Rtnju, nije zavila u crno samo njegovu porodicu već i brojne ljude širom Srbije kojima je nesebično pomagao. Nakon što je nestao 25. avgusta potraga za njim trajala je punih 26 sati, a osim Gorske službe i policije, u nju su bile uključene i na desetine navijača jer je Aleksandar bio strastveni navijač crveno-belih i u upravi Džudo-kluba Crvena zvezda.

Bavio se građevinom

Miljanović je kobne večeri sam pošao na planinarenje i ubrzo mu se izgubio svaki trag. Pošto se nije vratio, njegovi prijatelj su prijavili nestanak GSS.

Posle 26 sati pretrage terena za nestalim, spasioci su odlučili da prekinu potragu i krenuli nazad. Nada da će ga pronaći živog nestala je kada su po povratku ugledali njegovo beživotno telo na jednoj litici.

Mijanović se u Novi Sad iz Crne Gore doselio kao student, a po završetku studija ostao je u tom gradu, koji je zavoleo, i počeo da se bavi građevinom. Njegova smrt potresla je mnoge jer je bio veliki dobrotvor.

- On je pre svega čovek velikog srca, koji je pomagao svima - kaže njegov prijatelj.

Imao je tri sina

- Bio je sposoban preduzetnik, ali je imao izuzetan odnos prema svojim radnicima. Pomagao je svakome kome je mogao, a svake godine bi nekog od svojih radnika i nagrađivao stanovima, takav je čovek bio. Pomagao je i izgradnju i obnovu sportskih sala i igrališta po Novom Sadu, ali i škola za nezbrinutu decu. Iza sebe je ostavio tri sina, ali i mnogo tužnih prijatelja, njega su svi voleli - navode mediji.

Miljanović je bio i predsednik kulturno-umentičkoh društva "Sonja Marinković" i organizovao je najveće guslarske predstave u Novom Sadu.

Dobio Orden Svetog Save

Mijanović je pomagao i u izgradnji i obnovi mnogih manastira i crkava, kako po Srbiji tako i u rodnoj Crnoj Gori. U Nikšiću je dao prilog za obnovu manastira i finansirao izgradnju parohijskog doma. Kao veliki donator crkvama i manastirima, dobio je Orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju u manastiru Mileševa.

#Smrt

#planina

'