AKTUELNO

Ne mogu da verujem da je ovo uradila, a ne može ni moj kum. Ona je dobar čovek i dobar drug, kaže bliski prijatelj osumnjičene.

Mirjana G. (33) porodila se juče u svome stanu bez nadzora lekara, da bi potom tek rođenog sina ostavila u kontejneru u Žarkovu, u plastičnoj kesi. Dete je, srećom, spaseno, a majka pronađena i uhapšena. Ona se tereti za teško ubistvo u pokušaju. Ipak, oni koji je poznaju kažu da ne mogu da veruju da je Mirjana ovako nešto uradila, jer je ona "dobra žena".

Novinarima se obratio kum oca deteta koje je Mirjana ostavila u kontejneru, koji tvrdi da je poznaje već devet godina i da su ona i otac bebe dugo bili zajedno.

- Dugo se nismo videli, ali smo se čuli telefonom. Znao sam da je trudna. Ne mogu da verujem da je ovo uradila, a ne može ni moj kum. Ona je dobar čovek i dobar drug - kaže bliski prijatelj osumnjičene, koji je, kako tvrdi, ceo dan proveo u policijskoj stanici sa svojim prijateljem, ocem bebe.

Kako kaže, ona je dugo razmišljala da li da rodi ili ne.

- Plašila se da se uda za njega, jer su često raskidali i mirili se. Razmišljala je šta da radi, jer ako se razvedu, neće imati gde da se vrati, otac neće hteti da je primi u kuću. Koliko znam, tokom trudnoće oni nisu često bili u kontaktu. On se radovao, želeo je bebu - kaže on.

Dodaje da je sama Mirjana, po njegovim rečima, navodno imala brojne probleme sa svojim ocem.

- Pričala mi je da ju je otac tukao. Pokazivala mi je modrice i podlive. Plašila ga se. Sumnjamo da joj je on pomogao da se porodi u stanu, inače ne znam kako bi mogla sve to sama da uradi - kazao je on.

Njegov drug, otac bebe, trenutno je šoku, tvrdi.

- Ne može da veruje šta se desilo. Sve je saznao od jedne komšinice. Još uvek ne može da se dozove, ali zna da će tražiti starateljstvo nad svojim detetom - kaže bebin kum.

Inače, Mirjana je bebu ostavila u kontejneru pored svog stana u Ulici prote Milorada Pavlovića u Žarkovu. Kako saznajemo, ona već ima jednog sina koji bi trebalo da ovog septembra krene u školu.

#Beba

#Žarkovo

'