AKTUELNO

Dečak T. A. (5) iz Srbije, koji se davio na plaži u Pefkohoriju, usled čega je ostao bez pulsa i disanja, reanimiran je i nalazi se u bolnici u Solunu.

Njegovo stanje je nepromenjeno, još ne može samostalno da diše i lekari će pokušati sutra da ga probude iz kome, saznaju beogradski mediji.

Dete je počelo da se davi u vodenom dečjem parku. Iznenada se udaljilo od roditelja, a usled nemoći da se popne na jedan od gumenih naduvenih delova parkića, dete je ostalo zaglavljeno, usled čega je počela drama i borba za život.

Prema rečima očevidaca, 10-godišnji dečak prvi je uočio srpsko dete kako se davi, pritekao je u pomoć i izvukao zarobljenog petogodišnjaka. Vlasnik vodenog parka je potom izvukao dete na obalu, a srpski dečak u tim trenucima nije davao znake života.

Na plaži se, srećom, našao grčki lekar koji je neobavezno došao na kupanje, a kada je video da je situacija ozbiljna, pritekao je u pomoć, pružio dečaku T.A. veštačko disanje i započeo kardiopulmonalnu reanimaciju, saznajemo od izvora sa lica mesta.

Na lice mesta došao je i lokalni lekar Kostas Lazaridis, koji je zbrinuo dete do dolaska hitne pomoći, koja se pojavila u roku od 15 minuta. Dete je prebačeno do Poligirosa, a zatim u bolnicu u Solun.

#Dečak

#Grčka

#Koma

'