AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo u Jabukovcu Davor P. (35) od ranije je poznat policiji jer je 2003. godine uhapšen nakon što je pištoljem pretio bivšoj devojci i njenoj porodici.

Kako su beogradskim medijima ispričali poznanici uhapšenog Davora, on je pre više od 10 godina mladiću uz pretnju pištoljem oduzeo auto, a čak je tom prilikom i zapucao.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jedan mladić, gastarbajter, došao je besnim kolima na odmor u rodni Jabukovac. Davor ga je sačekao da ovaj upali kola i brzo uleteo na mesto suvozača. Uperio je pištolj u vlasnika automobila i prisilio ga da vozi do najbliže šume. Tu ga je izbacio iz automobila i čak pucao pored njegovih nogu. Zatim je automobilom otišao u Negotin kod neke devojke da je "impresionira kakav auto vozi". Bio je tada hapšen, ali ne znam da li je bio u zatvoru – ispričao je za "Kurir" jedan meštanin.

U pitanju je incident koji se dogodio još 2003. godine, kada je i uhapšen, ali tek nakon što se tim istim automobilom odvezao u negotin i pištoljem pretio bivšoj devojci i njenoj porodici.

Foto: TvPink Printscreen

Kako saznaju „Novosti“ Davora P. je 2003. godine ostavila devojka i nakon toga on je ukrao pištolj i automobil kojim se uputio u Negotin. Policija je brzo reagovala i lišila ga slobode.

Podsetimo, Davor P. (35) iz Jabukovca uhapšen je zbog sumnje da je početkom avvgusta ubio Raju Kazimirovića iz istog sela, kao i njegovu majku, sestru i sestričinu koje su bile u kući. motiv zločina je koristoljublje, a iz kuće Kazimirovića nakon ubistva ukradena je pozanašna svota novca. Kod Davora P. policija je, zmeđu ostalog, pronašla škorpion, lovačku pušku i pištolj.

Foto: Printscreen YouTube/ Zamediatelevizija

- Uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak - rekao je izvor "Blica".

Policija je od Davora P. prilikom hapšenja oduzela arsenal oržja, nekoliko pušaka i gomilu oružja.

#Jabukovac

'