AKTUELNO

U prethodna tri dana na auto-putu kroz Srbiju tri vozača su kažnjena zbog nasilničke vožnje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije su, u prethodna tri dana, na auto-putu, zaustavili tri vozača zbog nasilničke vožnje koji su vozili brzinom i do 250 kilometara na čas.

Švajcarski državljanin koji je vozio 250,7 kilometara na sat zaustavljen je na auto-putu kod Osipaonice, opština Smederevo. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od 30 dana zatvora, 120.000 dinara i 8 meseci zabrane upravljanja na teritoriji Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Saobraćajna policija je, na teritoriji opštine Pirot, zaustavila vozača državljanina Belgije, koji se u tunelu, gde je brzina ograničena na 80 kilometara na sat, kretao 186,8 kilometara na sat.

Turski državljanin vozio je, nakon izlaska iz istog tunela, 183 kilometara na sat. Sudija za prekršaje izrekao im je kaznu od 140.000 dinara i 9 meseci zabrane upravljanja vozilom na teritoriji naše zemlje.

DVE SEKUNDE VAM MOGU ODREDITI DALJI TOK ŽIVOTA

Pre samo nekoliko dana četiri porodice su ostale zavijene u crno nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Tabanoviću kod Šapca. Četvoro mladih ljudi, koji su se vraćali iz provoda, poginulo je oko pet ujutru kada se "ford fiesta" zakucala u stub javne rasvete. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

Foto: Printscreen Facebook, Pink.rs

- Najveći problem je prekoračenje brzine, delimično i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i njihovo neiskustvo. Mladi uglavnom stradaju ne svojom greškom nego zato što nemaju iskustva i ne odreaguju pravilno. Prisutna je i još jedna stvar - distrakcija, odnosno ometači u toku vožnje u koje prvenstveno spada telefon - objasnila je Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

#Auto-put

#Kazna

'