AKTUELNO

Kraljevčanin Saša Marković (54), koji je u noći između utorka i srede počinio samoubistvo u porodičnoj kući u Ulici Radovana Pavlovića na periferiji Kraljeva, najverovatnije je digao ruku na sebe iz očaja zbog zdravstvenih problema koji su se poslednjih dana naglo pogoršali zbog visokih temperatura.

Pojedini mediji izvestili su da je Marković izvršio samoubistvo nakon što je pokušao da ubije svoju suprugu, ali je to kasnije tokom dana demantovano.

Kako su juče za Kurir ispričale njegove potresene komšije, Marković je teško podnosio visoke temperature koje su ga na kraju i izazvale na očajnički potez.

Pucanj i vrisak

- Bio je punačak, imao je problema sa povišenim krvnim pritiskom, u nekoliko navrata sam ga ovog leta vozio do Hitne pomoći. Verujemo da su paklene vrućine uticale na to da počne da puca po kući i da na tragičan način okonča svoj život - ispričao je za Kurir komšija koji se našem reporteru predstavio kao Stole, a koji živi u kući do Markovića.

On kaže da je oko ponoći najpre začuo jedan pucanj, a potom i vrisak Sašine supruge Marine.

- Usledio je još jedan pucanj, koji je dopirao iz garaže. Uleteo sam u garažu i zatekao ga u fotelji koju je koristio za popodnevni odmor. Pucao je sebi pravo u srce, i to iz pištolja koji mu je služio kao talija na ratištu na kojem je bio. Godinama sam ga molio da razduži taj pištolj, jer mu više nije potreban, ali on nije želeo da se odvoji od njega. U ženu nije pucao, kako su svi najpre mislili, već je ona počela da vrišti kada je postala svesna da će se ubiti. Nikakvog nasilja u njihovoj porodici nikada nije bilo - kaže komšija Stole i dodaje:

Situirana porodica

- Dobrog su materijalnog stanja, lepo i ugodno su živeli. Saša je iza sebe ostavio dva sina, od kojih jedan živi i radi u inostranstvu. Nije mi jasno kako je ovakva tragedija mogla da se dogodi, svi u komšiluku smo potreseni. Saša je bio dobar čovek i uvek je rado pomagao susedima, čak i onima koje ne poznaje dobro - kaže jedna komšinica.

Rodbina i prijatelji nesrećnog Saše juče nisu dozvolili reporteru Kurira da fotografiše kuću Markovića.

Zanemeli od tuge - ŽENA I SINOVI BEZ KOMENTARA

Reporter Kurira pokušao je juče da dobije komentar i od nekog iz porodice Marković, ali ni supruga ni dvojica sinova nisu bili raspoloženi za razgovor.- Teško im je da bilo šta kažu. Veoma su potreseni i uznemireni - rekli su nam njihovi prijatelji, koji porodici pomažu u pripremama za sahranu.

#Samoubistvo

#veteran

'