AKTUELNO

Jovana Đ. (31) juče je u stanu na beogradskoj opštini Zvezdara metlom brutalno pretukla muža Damjana (30).

Zatim mu je zapretila da će skočiti sa terase zajedno sa njihovom sedmomesečnom bebom ukoliko on pozove policiju.

Patrola je brzo stigla i policajci su uz dosta muke uspeli da obuzdaju pomahnitalu Jovanu. Damjan je potom zbrinut u Urgentnom centru, a bebu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad.

Nesvakidašnja porodična drama dogodila se u iznajmljenom stanu u Ulcinjskoj ulici, nakon žučne svađe supružnika.

- Još nije poznat povod za svađu, ali je to verovatno bilo iz nekog banalnog razloga, pošto su oba supružnika psihički labilna. Jovana je u jednom trenutku dohvatila drvenu metlu i izudarala muža po glavi. Uplašeni Damjan je zapomagao i vikao kako će pozvati policiju ukoliko se ona ne smiri, ali Jovanu je to samo još više razbesnelo - priča izvor.

Ona je zatim izbacila muža iz stana, zaključala vrata i poručila mu da će skočiti sa terase sa njihovom bebom u naručju ako se on drzne da pozove policajce.

Prestravljeni Damjan je zato zatražio pomoć od komšija iz zajedničkog dvorišta, koji su obavestili MUP.

- Ubrzo je stigla patrola policije sa Zvezdare. Dok su dvojica policajaca zagovarala Jovanu, koja je stajala na terasi na prvom spratu, komandir te policijske stanice Ivan Vučetić prišao je stanu iz drugog pravca i preko druge terase se ušunjao unutra. Video je bebu kako spava u krevecu i njegovu majku kako divlja na terasi - objašnjava sagovornik.

Komandir  je brzo skočio na ženu i obuzdao je, a ona je zatim prevezena na psihijatrijski pregled. Po odobrenju tužioca određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

Damjan je u međuvremenu prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše povrede na glavi.

Inače, u ovoj porodici je i ranije je bilo prijava za nasilje, pa je policija nekoliko puta intervenisala, uglavnom da spasi Damjana od pomahnitale supruge.

Dete često bolesno

Komšije kažu da su se Jovana i Damjan tamo doselili pre nešto više od mesec dana. - Oboje imaju nekih psihičkih problema i non-stop su se svađali, vikali... Jovana bi često u pola noći izašla gola na terasu i igrala. Ono jadno dete je zapostavljeno i često se razboljevalo. Jovana je umela da ga šeta po najvećoj vrućini bez ikakve zaštite od sunca. Oni u kući nemaju nijedan jedini lek za tu bebu! Kad bih joj skrenula pažnju da njenom detetu nije dobro, Jovana bi mi odbrusila da gledam svoja posla - priča komšinica.

Prema njenim rečima, Jovana se svađala i sa ostalim komšijama u dvorištu. - Veoma je drska i neprijatna. Kada je napravila ovaj poslednji cirkus, čitavu ulicu je digla na noge. Urlala je iz sveg glasa kako će skočiti s bebom sa terase na prvom spratu, svi smo bili šokirani - kazala je ova žena.

Jovana je prevezena u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, dok je beba trenutno u Institutu za majku i dete, a biće poverena socijalnim radnicima.

Damjan je sa brojnim ogrebotinama i krvavog nosa završio u Urgentnom centru, gde je utvrđeno da ima lake povrede.

#Zvezdara

#metla

#Žena

'