AKTUELNO

U zločinu na salašu Kazimirovića u zaseoku Vratna, kod Jabukovca, korišćena su dva pištolja, malokalibarski i kalibra 7,65 milimetara. Prema prvim rezultatima obdukcije, hici su ispaljeni u Raju Kazimirovića sa "poveće udaljenosti".

Takođe, meci su bili grupisani, odnosno ulaz između ulaznih rana je manji od jednog santimetra, pa istražitelji veruju da je reč o profesionalcu. On i majka su ubijeni sa 7,65 mm, a sestra i njena ćerka iz drugog pištolja.

Iz ovoga se izvodi i teorija da su zločin počinila dva napadača.

Foto: TvPink Printscreen

- Verujemo da je dom Kazimirovića tipovan. Neko je bio uveren da Raja Kazimirović ima novca u šteku. Još se ne zna da li je i koliko je para odneto. U ovom trenutku rade se analize baznih stanica, ispituje se rodbina, ali i ljudi koji su nekada kao nadničari radili na salašu. Svaka informacija se po nekoliko puta provera. Problem je blizina granice, kao i to što je od zločina do pronalaska tela prošlo više od 48 sati - navodi izvor Novosti blizak istrazi.

Foto: TV Pink Printscreen

Po tome kako su hici grupisani i kako su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Joveljić (56), veruje se da je reč o profesionalcu, kome ovo nije prvi takav zločin.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Pretpostavlja se da su prvo usmrćene žene, a tek onda Raja. Postoje indicije da su u masakru učestvovale najmanje dve osobe, koje su sačekale Kazimirovića da dođe do kuće i usmrtile ga na traktoru. Proverava se trag da su napadači od svojih žrtava stigli na motoru.

#Negotin

'