AKTUELNO

Presudio ocu, pa sebi, a pre desetak dana na Katoličkom groblju desilo se nešto užasno.

Nezapamćena porodična tragedija dogodila se u Novom Kneževcu, u Ulici Stevana Doronjskog, kada je Damir Terzin (47) nožem ubio svog oca Svetislava (67), a zatim je presudio sebi tako što je popio lekove.

Tela dvojice muškaraca našla je policija u subotu popodne na poziv komšija koji su posumnjali da se nešto dogodilo, pošto ih nisu viđali. Ubistvu i samoubistvu prethodila je još jedna tragedija, na Katoličkom groblju gde se pre oko deset dana ubila Damirova majka i Svetislavova supruga, Ljilja Terzin (64).

- Otac je nekoliko godina bio u kolicima, nepokretan posle šloga. Neko od komšija je javio policiji da ih nije video i da bi trebalo proveriti i policija je došla. Provalili su u kuću i zatekli jeziv prizor. Čuli smo da je sin zaklao nožem oca Svetislava, a posle se navodno ubio tako što je popio gomilu lekova – kaže jedan od komšija.

U blizini kuće u kojoj više nema nikoga i u nedelju se nalazila policija. Komšije ne znaju šta se tačno dogodilo i zašto se posle majčinog samoubistva sin odlučio na ovakav tragičan korak.

- Narušeni su verovatno bili odnosi u toj porodici. Majka, odnosno supruga ubijenog Svetislava, se ubila pištoljem na groblju. Ona je do penzije radila u Novom Kneževcu, a od kada joj je muž doživeo šlog nije ni izlazio iz kuće. Slabo sam ih viđala, nisu se puno kretali – priča žena iz ulice u kojoj se dogodila porodična tragedija.

Ona je bila na sahrani Ljilje Terzin iz poštovanja jer je poznavala iz ulice, ali malo ljudi, gotovo niko u ulici nije bio blizak sa njima.

Ispred kuće su ostala parkirana dva automobila, jedna plava vremešna "zastava 750" koja nije u voznom stanju i drugi automobil "opel" koji je parkiran na ulici pred kapijom.

- Posle Ljiljinog samoubistva Damir i otac Svetislav su sami živeli u kući. Damir je ranije, pre par godina, kratko vreme držao kafić "Le ponto". Čvrsto je bio vezan za oca, ali koliko sam čuo sa majkom je imao konflikte. Pričalo se i da majku tuče, u neku ruku bio je povučen u sebe, nije se mnogo družio. Komšinica kaže da je Damir pošto zaklao oca popio tablete "bensedina". Kako sam posle čuo policija je došla u toku večeri u subotu, ali nisam pretpostavljao da se nešto tako strašno desilo - ispričao je komšija.

Pročitajte još: PORODIČNA TRAGEDIJA U NOVOM KNEŽEVCU: Sin ubio oca, pa sebe! Pre mesec dana ih zadesila užasna nesreća

#Samoubistvo

#Ubistvo

'