AKTUELNO

Iako sve okolnosti smrti Stanoja Stančića (80) koji je nastradao u eksploziji plinske boce u Ripnju još nisu poznate, postoje određene sumnje koje ukazuju na to da je po sredi samoubistvo.

Ovu tezu potvrdile su i komšije koje sumnjaju da je Stančić digao ruku na sebe nakon izlaska iz zatvora.

Snažna eksplozija odjeknula je juče oko 15 sati u Ripnju u porodičnoj kući u Avalskoj ulici, a prestravljene komšije, videvši da je nakon eksplozije buknula vatra, odmah su pozvale hitne službe u pomoć.

Kada su vatrogasci obuzdali vatrenu stihiju, pronašli su beživotno telo Stanoja Stančića (80), koji je pre samo mesec dana izašao sa višegodišnje robije. Zatvorsku kaznu Stančić je služio zbog ubistva svoje supruge Vere Stančić 2015. godine.

Njeno beživotno telo je tog oktobra 2015. godine pronađeno sa vidljivim povredama, a Stančić je policiji kazao da je nesrćenica pala niz stepenice i sutradan preminula od povreda. Međutim, obdukcija je utvrdila da je Vera pre ubisva mučena, te je Stanoje završio na robiji.

Danas, četiri dana nakon te tragedije, komšije veruju da je Stanoje, želeći da digne ruku na sebe, najpre ispustio gas iz plinske boce, a zatim ga upalio, usled čega je došlo do snažne eksplozije.

Niko od nas nije smeo da uđe unutra, jer nismo znali šta se dešava. Kada su vatrogasci stigli, zatekli su Stanojevo uglenjisano telo u jednoj od prostorija. Pretpostavlja se da za zapalio gas koji je prethodno ispustio iz plinske boce. Vaerovatno je poginuo odmah od eksplozije, a kasnije je izgoreo - kaže jedan od komšija.

On svedoči da su delovi nameštaja i stakla iz Stančevićeve kuće posle eksplozije leteli nekoliko desetina metara okolo i padali u susedna dvorišta.

- Do malo pre smo čistili srču. Žalosna je sudbina njegove suprge Vere, ali i njegova, iako ga niko nije voleo. Nesrećnu ženu je maltretirao i na kraju ubio, a sebi je život oduzeo na tako užasan način. Nema ni mesec dana otkako je izašao sa robije - priča komšija.

Unuci hladnokrvno primili vest o smrti

- Čuo sam da je navodno jedan od komšija pozvao njegovog unuka da mu kađe da je Stanoje poginuo, ali da je on rekao da ga to ne zanima. Stanoja nije voleo niko iz kraja, bio je težak čovek i imao je psihičkih problema. Dugo je radio i Parizu gde je stekao penziju, a imao je i dva sina koja ga nisu posećivali u zatvoru - priča isti komšija.

Poluslepu suprugu vezivao za gelender

Da je stanje u braku Stanoja i Vere bilo sve samo ne idealno, svojevremeno su potvrdile i komšije. Više njih ispričalo je neprijatne detalje o torturi kroz koju je žena prolazila decenijama.

- Lično sam je viđala na balkonu vezanu lancima za gelender. Čula sam da je vezuje i po kući, ostavi joj samo toliko za kretanje da ode do toaleta. Iako je poslednjih godina bila poluslepa, jednom je uspela da se oslobodi i pobegne do rampe kraj pruge, 100 metara od kuće. On ju je sustigao i bukvalno odvukao nazad. Jeziv čovek - ispričala je jedna od komšinica.

#Ripanj

#Samoubistvo

'