AKTUELNO

U Sevastopolju je 5. avgusta uhapšen vlasnik restorana Slaviša Karabašević, saopštile su „RIA novosti“ u pres-službi suda u tom gradu.

Za Karabaševićem je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji.

- On je uhapšen 5. avgusta u Sevastopolju na zahtev Interpola. Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bekstvu - saopštili su u pres-službi oblasnog suda.

Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10 hiljada dinara. Karabašević (48) iz Požarevca, podsetimo, osuđen je 2018. pred Višim sudom na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), počinjenog u julu 2002. godine.

Nalazio se u bekstvu od juna 2005. godine, zbog čega je raspisana je međunarodna poternica. Podsetimo, prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, Karabašević je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka”, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

Karabašević je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. godine, pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje održano u njegovom odsustvu.

#Hapšenje

#Požarevac

'