AKTUELNO

Aleksandar je sa sinovima N. i V. i majkom Stanicom - Canom, krenuo je na Srebrno jezero. Planirali su da se malo odmore, jer su dečaci na raspustu, kažu prijatelji nastradalog čoveka.

Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su u subotu ujutru na autoputu Niš-Beograd, kod skretanja za Požarevac, kada je na njihov “citroen” naleteo “folksvagen šaran”, za čijim volanom je bio finski državljanin Adem Smail (49).

Drugi Pešićev sin, blizanac stradalog dečaka, koji je povređen u nesreći preminuo je danas u blonici. On je, naime, posle prve pomoći koja mu je ranije ukazana u smederevskoj bolnici, prebačen u Beograd na dalje lečenje, ali je, nažalost, podlegao zadobijenim povredama dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Prema saznanjima "Blica", Smail, koji je poreklom sa Kosova i Metohije, vozio je "folksvagen šaran" i kretao se sporom trakom. Iz još neutvrđenog razloga, na nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, iz spore trake skrenuo je u srednju i naleteo na "citroen" u kome je bila porodica Pešić. Od siline udarca, "citroen", kojim je upravljao Aleksandra Pešić, preleteo je jednu kolovoznu traku, sleteo sa autoputa i zaustavio se u rastinju.

U tom tumbanju, Aleksandar, njegova majka Stanica koja je sedela na mestu suvozača i jedan od sinova zadobili su smrtonosne povrede, dok je drugi dečak, koji je sa bratom bio na zadnjem sedištu, teško povređen. Njega su iz vozila izvukli vatrogasci pa je prebačen u smederevsku bolnicu, odakle je zatim, zbog teških povreda, transportovan u Beograd gde je dan kasnije i preminuo.

Iako je silovito udario u "folksvagen" kragujevačke porodice, vozač Smail nije povređen u nesreći, te je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a istaga, kao i veštačenje vozila će pokazati uzrok nesreće u kojoj je stradala porodica Pešić.

- Aleksandar, koga smo zvali Saša, sa sinovima N. i V. i majkom Stanicom - Canom, krenuo je na Srebrno jezero. Planirali su da se malo odmore, jer su dečaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu decu, dobili ih vantelesnom oplodnjom. Ne smemo ni da pomislimo kako je Slavici! Molimo se da drugi mališan preživi - kazali su juče za "Blic" poznanici porodice Pešić.

Aleksandrovi sinovi živeli su kod majke Slavice, od koje se on razveo pre tri, četiri godine. Sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, živeli su u Oplaniću, a raspust je trebalo da provedu kod oca.

- Saša je bio vezan za decu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dečaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živeo sa majkom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

- U jednom momentu Dragutin je izgubio skoro celu porodicu. Ne dao Bog nikome - kažu poznanici.

#Nesreća

'