AKTUELNO

Ovo je ključni faktor za rasvetljavanje zločina?

Svekar ubijene pevačice Jelene Marjanović (33) samo mesec dana pred početak suđenja otkrio je šokantan detalj koji bi mogao da baci novo svetlo na ceo slučaj! Vladimir Marjanović, otac Jeleninog muža Zorana (41), na svom Fejsbuk profilu postavio je fotografiju misterioznog bicikliste i direktno ga doveo u vezu sa zločinom na nasipu u Borči!

Foto: Printscreen Facebook/Vladimir Marjanović

Na pomenutoj fotografiji, koju je Marjanović objavio, jasno se vidi policajac i čovek na biciklu koji prolazi pored njega.

Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner Državne bezbednosti (DB), kaže da je upravo ovaj biciklista jako bitan faktor za rasvetljavanje zločina.

- Vladimir Marjanović je u potpunosti u pravu u vezi sa fotografijom koju je objavio. Radi se o misterioznom biciklisti koji se kretao i muvao u blizini mesta ubistva. Na fotografiji se jasno vidi da prolazi pored policijske patrole i to bez ikakvog zaustavljanja ili legitimisanja, što je apsolutno nedopustivo, pa makar se šetao tuda i pet dana posle ubistva - kaže Spasić.

On se osvrnuo i na iskaz bicikliste sa saslušanja u tužilaštvu.

- Posebno simptomatično u svemu je to što je taj čovek kasnije izjavio da je tog dana bio da radi u polju, te da je u putu naišao na muškarca i ženu, a zatim, u trenutku kada ih je ugledao, pogledao u sat. Takođe, zanimljivo je i da se baš to vreme kada je pogledao na sat poklopilo sa činom ubistva - dodaje Spasić.

Nikolić: Hoće da diskredituju svedoka

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, fotografija koju je svekar ubijene pevačice objavio na društvenim mrežama ima samo jedan cilj. - Ova fotografija je zapravo pokušaj Marjanovića da diskredituje iskaz svedoka koji je zapravo jedan od ključnih faktora u podizanju optužnice protiv supruga ubijene pevačice - rekao je Nikolić za naš list.

Foto: Printscreen Facebook

Pravosnažna optužnica

Apelacioni sud u Beogradu je početkom jula pravosnažno potvrdio treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti za brutalno ubistvo supruge i pevačice Jelene Krsmanović Marjanović. Suđenje Marjanoviću trebalo bi da počne 11. septembra, a on će se braniti sa slobode pošto mu je jula 2018. ukinut pritvor, u kojem je proveo 10 meseci.

Zločin u brojkama

2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović

3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči

15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen suprug pevačice Zoran Marjanović

9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića

20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu

27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica

12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode

9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica

8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud ponovo vratio optužnicu na dopunu

3. JUN 2019. potvrđena optužnica protiv Zorana

1. JUL 2019. pravosnažno potvrđena optužnica

#Jelena Marjanović

'