AKTUELNO

Priča se da je drug išao kolima ispred njih i video u retrovizoru kako ginu...

Ovako pričaju meštani dan nakon sahrane četovoro mladih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Šapca. U trenu kada je automobil sleteo s puta, nekoliko puta se prevrnuo, a potom zabio u betonsku banderu, život su izgubile Sara Lolić (18), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19). Automobilom je kobne noći upravljala Maja Lolić (20), Sarina starija sestra. Ona je jedina preživela jezivu nesreću.

Komšinica čiji je sin bio svedok ove nezapamćene nesreće, ispričala je da je on video kako oni ginu.

- On je išao ispred njih i kažu da je video na retrovizoru kako ginu. Auto se prevrtao, a on, kad je video šta se desilo, brzo se vratio nazad, zatim je prišao i počeo da ih okreće, nadajući se da su živi - priča potreseno komšinica.

Kako kaže, njen si je potom javio nekom svom drugu, koji se nalazio u prvom automobilu od tri u koloni, da se vrati.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Vraćali su se iz grada svi zajedno, ali u tri automobila. U prvom je bila Miodragova sestra, u drugom nekoliko momaka i moj sin, a u trećem poginuli i Maja - kaže ona.

Od ukupno petoro putnika u automobilu "ford fijesta", samo je Maja preživela. Ona je prevezena je u šabačku bolnicu i u stabilnom je stanju. Meštani ispred čije kuće je došlo do udesa ispričali su da je devojka izašla iz automobila i sve vreme pitala da li joj je sestra živa... Nažalost, nije bila...

Foto: Pink.rs

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće nepilagođena brzina, ali tačan uzrok nesreće policija još ispituje.

Horor nesreća se dogodila samo na oko kilometar od mesta u kom su oni živeli. Automobil se isprevrtao nekoliko puta, a od siline udarca, iščupao je stub javne rasvete u koji se zakucao.

- Verovano nije ni bila svesna da je izgubila kontrolu. Kažu da se skala zaustavila na 150 kilometara na sat. Međutim, njoj je verovatno noga ostala na gasu, a kad se trgla bilo je kasno. Onda su se tumbali, i na kraju je gas auto bacio na banderu. Oni su se, kako pričaju momci, nekoliko puta okrenuli – nagađaju meštani uzrok strahovite nesreće koja im je ceo kraj zavila u crno.

Stariji meštani sećaju se da je ovo selo više puta doživelo veliku tragediju.

Foto: Pink.rs

- Jedne godine u selu je odlučeno da se seoska slava Pokrižak, koja je u četvrtak, pomeri i održi u nadelju, jer ovde ima mnogo ljudi koji rade u inostranstvu, pa da bi oni mogli da prisustvuju. Međutim, te godine se desilo da je šestoro mladih momaka poginulo. Jednog je udario traktor, drugi pao sa motora, i tako je završilo šest mladih ljudi... Posle toga, preslavu su vratili u četvrtak – priča jedna od meštanki.

Šta se sada desilo da se strašna tragedija ponovi, pitaju se i oni. Neki kažu sudbina, drugi nepažnja, ali svi su neutešni za mladim životima koji su se ugasili za tren.

#Nesreća

#Šabac

'