AKTUELNO

Na poslednji ispraćaj sestrama došlo je celo selo.

Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21), koje su stradale u nesreći kod Kaća, sahranjene su danas na mesnom groblju u Đurđevu, a u celoj opštini Žabalj 25. jul proglašen je za dan žalosti.

- Deco moja gde ćete, nije to vaša kuća. Ne, nemojte, tu je mesto meni i tati, a ne vama – jaukala je na sav glas neutešna majka Ružica, dok su u grobnice spuštali bele sanduke sestara.

Na poslednji ispraćaj mladim sestrama došlo je skoro celo selo da ih isprati na poslednji počinak, kao i mnogobrojna rodbina, prijatelji, drugari i kolege sa posla.

Verenik još ne zna da je zauvek izgubio Dobrilu

- Ugušila su se dva mlada života zauvek. Uvek su bile na neki način posebne, uvek nasmejane, predobre. Nikada nećemo zaboraviti taj sudnji, kobni, nesrećni dan, kada su otišle zajedno zauvek i ostavile svoje roditelje, sestru i sve nas da patimo za njima – oprostila se jedna od nastavnica u penziji, ispred Osnovne škole u Đurđevu.

Foto: Kurir/S.S

Na sahrani Vide i Dobrile nije bila njihova najstarija sestra Dragana, koja je pred porođajem i koja je, kako saznajemo, smeštena u novosadsko porodilište, zbog straha lekara da može doći do komplikacija.

Foto: Kurir/S.S

Ni Dobrilu nije ispratio njen verenik Nebojša Aleksić (27) iz Mokrina, koji se i dalje nalazi u KC Vojvodine. Njegovo zdravstveno stanje je nepromenjeno i još mu nije saopšteno da svoju verenicu sa kojom je žveo tri godine više nikada neće videti.

Čekali smo ih na ručku, ali ih nismo dočekali

Deco moja, toliki put pređoste i nastradaste mi ispred kuće. Šta ćemo mi bez vas? Otišle ste na put vesele, nasmejene i srećne, ali niste se vratile. Nama se osmeh nikada više neće vratiti na lica.

Ovako je juče u dvorištu porodične kuće naricala Ružica Milić, majka sestara Dobrile i Vide. Đurđevom su i juče odjekivali lelek i plač nesrećnih Milića - majke Ružice i oca Bore. Okupljena rodbina pokušavala je da ih uteši i smiri.

'RADOVALI SMO SE SVADBI, A DANAS IH SAHRANJUJEMO...' Roditelji poginulih sestara neutešni, Đurđevom odzvanja njihov lelek! KUĆA MILIĆA ZAVIJENA U CRNO (FOTO)

- Otišle su 12. jula na more u Egipat, zajedno sa Dobrilinim verenikom Nebojšom i Vidinom drugaricom. U noći između ponedeljka i utorka, oko tri sata, javile su mi se da su stigle na aerodrom u Beogradu. Rekle su mi da su se super provele i da će svratiti u Novi Sad da se malo odmore, pa će doći do nas u Đurđevo - priča kroz plač majka Ružica.

Foto: Kurir/Slađana Stojanović

Ona kaže da je ćerkama u utorak oko 10 sati poslala SMS. - Muž i ja smo ih čekali na ručku, ali nismo ih dočekali. Niti ćemo ikada više. Joj, Bože, zašto? - neutešna je majka.

Nesrećni roditelji ubeđuju jedno drugo da moraju biti pribrani, jer imaju još jednu ćerku, Draganu, koja je u drugom stanju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/Printscreen Facebook

Podsetimo, u ovoj strašnoj tragediji poginula je i Ljiljana Mandić (62) iz Novog Sada, koja je sahranjena na isti dan, samo na novosadskom Gradskom groblju. Kako je utvrđeno ona je svojim automobilom “opel merivom”, krećući se putem iz Zrenjanina ka Novom Sadu, preticala automobil ispred sebe, kada je naletela direktno na automobil “alfa romeo”, kojim je upravljao Nebojša Aleksić.

#Sahrana

'