AKTUELNO

Ubistvo se dogodilo nakon svađe i žestokog verbalnog duela.

Tek nakon policijskog saopštenja da je uhapšen i priveden u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Norbert Š. (29), zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, saznaje se da se tragični čin dogodio u ponedeljak 15. jula, u večernjim časovima, u kući nesrećnog starca Janoša Kasaša (85), koji je u četvrtak sahranjen na lokalnom groblju u Belom Blatu.

Šta se stvarno dogodilo i oko čega su se sukobili, verovatno će utvrditi istraga.

- Janoš je i pored svojih godina bio veoma vitalan, kalemio je voće u dvorištu porodične kuće u kojoj je živeo sam, a koliko znam, ima ćerku u Italiji - priča meštanin sela Belo Blato, koji nije želeo da mu se spominje ime.

Niko, naravno, ne zna šta se zapravo dogodilo i zbog čega je Norbert Š. žaračem po glavi udario Janoša i naneo mu smrtnu povredu, a kako je zrenjaninska policija potvrdila, ubistvo se dogodilo nakon svađe i žestokog verbalnog duela.

Dvadesetdevetogodišnji ubica iz Belog Blata u selu je poznat po čestim ispadima i sukobima sa policijom, a kako meštani pričaju, naročito je agresivan otkako mu je otac umro, a majka napustila porodični dom. Norbert u Belom Blatu ima rođenu sestru, koja u vanbračnoj zajednici živi u kući u komšiluku Janoša Kasaša, kod kojeg je povremeno radila, nabavljajući namirnice i spremajući mu kuću.

I ubica je poznavao pokojnog sugrađanina, svraćao je kod njega, tako da nikome u selu nije jasno zbog čega su se posvađali, uz napomenu nekih, da možda, kada ga je žaračem udario po glavi, Norbert i nije imao nameru da ubije nesrećnog starca.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, priveden je Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

#Ubistvo

#Zrenjanin

'