AKTUELNO

Ljubica Mitić (40), zaposlena u Sberbanci, ranjena je juče ujutro u pucnjavi ispred svoje zgrade.

Prema navodima iz istrage, nepoznati napadač čekao je ženu u Banjskoj ulici na opštini Zvezdara, gde ona živi, i izrešetao je po nogama. Još uvek, nepoznati napadač je sačekao da Ljubica izađe iz svog stana i krene prema "mercedesu" kojim se svako jutro vozila na posao na Novi Beograd.

Žena pucala na Ljubicu?

Budući da je prema izjavama svedoka motorista skinuo kacigu pre nego što je pucao u Ljubicu, inspektori su u razgovoru sa ranjenom ženom pokušali od nje da dobiju napadačev opis. Međutim, kako nezvanično pišu beogradski mediji, ona je rekla da na nju nije pucao muškarac nego žena.

Prema rečima svedoka ove pucnjave, krupniji čovek je iz suprotnog smera motorom uleteo u ulicu i iznenada se zaustavio pored Ljubice.

- Motorista je skinuo kacigu kako bi mu žena videla lice, a zatim je izvukao pištolj i ispalio joj tri hica u noge. Zatim je odjurio niz ulicu. Komšije su čule pucnjavu, kao i zapomaganje ranjene žene, pa su odmah istrčale iz zgrade kako bi joj pružili pomoć. U međuvremenu je došla policija, a Hitna pomoć tek za 20 minuta. Srećom da je žena bila pogođena u noge, jer bi iskrvarila do dolaska lekara - rekao je jedan od očevidaca.

Sudeći prema profilima na društvenim mrežama, Ljubica ima dugogodišnje iskustvo u bankarstvu, a trenutno je zaposlena u Sberbanci.

Radila je u više privatnih firmi, a od 2005. do 2014. godine predavala je ekonomiju u srednjoj školi "Vuk Karadžić". Ljubica je razvedena i ima jednu ćerku, koja je trenutno na letovanju.

#Banka

#Pucnjava

#Zvezdara

'