AKTUELNO

Policija je uhapsili Nenada RoniĆa (63) koji je veČeras oko 20 sati u dvoriŠtu porodiČne kuĆe u Knjaževcu hicima iz puške ubio dve osobe, a dve teško ranio i potom pobegao sa lica mesta.

Od zadobijenih povreda u dvorištu porodicne kuće Ronića odmah je preminuo Jastreb Asanović (38), dok je Ivan Ronić (19) podlegao povredama u knjaževackoj bolnici.

Ubijeni su inače, kako saznajemo, Ronićev zet i unuk, dok su Romana (20) i B.R. (15) koji su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu, njegova snaja i unuk. Ronić je nakon krvavog pira bacio pušku u dvorište i pobegao u nepoznatom pravcu, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

Kako saznajemo, u porodoci Ronić do sada nije bilo prijava za nasilje, a krvavom zločinu prethodila je porodična svađa.

Policija, po nalogu tužioca, obavlja uviđaj na licu mesta. Policijska uprava u Zaječaru večeras je inače saopštila da je uhapsila napadača koji je u Knjaževcu, hicima iz puške usmrtio dve osobe, od kojih je jedna od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u knjaževačkoj bolnici.

-Takođe, napadač je teško ranio još dve osobe, a potom pobegao sa lica mesta, ali je brzom intervencijom policije ubrzo pronađen i uhapšen. Uviđaj je u toku - navodi se u saopštenju.

Zločinu je prethodila svađa između Ivana Ronića i njegovog brata od strica K.R. kog je Ivan pretukao, nakon čega se K.R. požalio dedi Nenadu, koji je potom uzeo pušku i otpočeo krvavi pir.

M.Mijatović

#masakr

'