AKTUELNO

Dvadeset povređenih zbrinuto je u opštoj lozničkoj bolnici.

U selu Brašina, kod Malog Zvornika, na putu Šabac - Ljubovija, na neobezbeđenom pružnom prelazu, teretni voz sudario se sa autobusom preduzeća "Lastra".

Poginulih nema, a povređeno je oko dvadesetak ljudi iz autobusa. Oni su odmah prevezeni u bolnice u Malom Zvorniku i Loznici.

- Videli smo samo da ide voz, a onda su svi panično počeli da viču. Ja sam legla na pod. Vozač je primetio voz, ali je bilo kasno, nije uspeo da izbegne. Povređena mi je ruka i nos. Ugruvala sam se - rekla je Milanka Jovanović, jedna od putnica "Lastrinog" autobusa.

Pored nje, u autobusu je bila majka sa troje dece.

- Lakše sam povređena, nije ništa strašno. Mnogo sam se uplašila zbog troje dece. Oni su bili sa mnom. Nismo životno ugroženi, samo smo se malo više uplašili - istakla je uplašena majka Jelena Pavlović.

Njen sin kaže da se uplašio.

-Povredio sam ruku, zbog toga ne mogu da obučem jaknu - kaže dečak.

Foto: Printscreen

Povređeni su prebačeni u Opštu bolnicu u Loznici.

- Trenutno je 15 pacijenata primljeno u Opštu bolnicu u Loznici. Četiri pacijenta zbrinuta su u hirurškoj ambulanti, a jedna pacijentkinja je na operaciji zbog teških telesnih povreda - rekla je doktorka Dragana Vasiljević iz Opšte bolnice.

Putni prelaz je obezbeđen vertikalnom drumskom signalizacijom, a voz je saobraćao iz Republike Srpske prema Republici Srbiji. Prema prvim informacijama, mašinovođa je postupio prema svim saobraćajnim propisima, po kojima se pristupa putnom prelazu.

Na mesto nesreće, pored Zajedničke komisije "Infrastrukture železnice Srbije" a.d. i "Srbija Karga", izašla je i Komisija iz Republike Srpske. Saobraćaj je normalizovan, a detalji će se znati, nakon završene istrage, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije".

M. Mijatović/J.S/ N. Petričević

#Nesreća

#Povređeni

'