AKTUELNO

Slučaj koji duže od tri godine izaziva brojne kontroverze konačno će dobiti epilog, nakon što sud na jesen otpočne da ispituje dokaze o tome da li je Jelenu ubio suprug Zoran Marjanović ili nije.

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče svirepo ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, prvi put će se naći u sudnici 11. septembra u 11 sati, za kada je Viši sud u Beogradu zakazao pripremno ročište.

- Prvo, pripremno ročište biće zatvoreno za javnost jer će se na njemu Zoran Marjanović izjasniti o krivici, a tužilaštvo i njegovi branioci sudu će morati da otkriju sve dokaze koje tokom postupka planiraju da izvedu - objašnjava sagovornik i dodaje da je Marjanović obavezan da se toga dana pojavi u sudnici.

Publika, ali i javnost, posle ovog prvog ročišta moći će da prisustvuju suđenjima.

- Najverovatnije bi svedočenje male Jane, s obzirom na to da je maloletna i da je praktično oštećena u ovom slučaju jer je njena majka ubijena, moglo da bude zatvoreno za javnost - dodaje sagovornik.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Podsetimo, Zoran Marjanović, jedini je osumnjičeni za ubistvo Jelene, čija je smrt i dan-danas za mnoge misterija i puna kontroverzi koje su ostale bez odgovora.

- Konačno, sud bi trebalo da, posle izvođenja svih dokaza i njihove detaljne analize, u ime naroda donese odluku da li je Zoran ubio Jelenu na nasipu ili ne - kaže sagovornik Kurira upućen u postupak. On podseća da suprugu pevačice, ukoliko se dokaže da je kriv, preti kazna od 40 godina zatvora.

Naime, u optužnici, koja je više puta vraćana na dopunu pre nego što je stupila na pravnu snagu, navodi se da su se Zoran, Jelena i njihova ćerka Jana kobnog dana dovezli „mercedesom“ do rampe stadiona u Crvenki kod Borče.

- Jelena se popela na nasip i počela da trči, a ubrzo za njom krenuli su Zoran i Jana. Kada su se sreli na oko kilometar od mesta na kom je ostao parkiran automobil, kako se navodi, iskoristio je njeno poverenje, namamio je da se spusti s nasipa ka kanalu, dok je dete ostalo da ih čeka - otkriva sagovornik detalje optužnice o kojima će Zoran morati da se izjasni. Suprugu je, kako navodi tužilaštvo, ubio dok je ona preko kanala pokušavala da pobegne.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

#Jelena Marjanović

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'