AKTUELNO

Odsečene ruke i noge svirepo ubijene Majde Garović (81), devizne penzionerke iz Zemuna, bačene su na putu između Beograda i Krčedina kada su ubice pokušavale da se otarase leša!

Starica je u žurbi napustila kuću i ulazna vrata je ostavila otključana, a odmah je uočeno da nedostaje zlatni nakit!

Za ubistvo se sumnjiče sestra i brat Jelena Špagović (25) i Momčilo Dujović (21) iz Zemuna, a policija traga za ostalim saučesnicima.

- Sumnja se da je Jelena krijući od svih od Majde pozajmila 2. 500 evra i da tu sumu nije mogla da vrati, pa je navodno odlučila da je ubije.

Međutim, ima indicija da je Majda pomagala našim ljudima da dođu do posla u Nemačkoj, gde je radila 40 godina i da je tu uslugu naplaćivala, pa je navodno došlo do sukoba u vezi sa podelom novca.

Majda je više decenija radila u inostranstvu i tamo je upoznala svakojake ljude.

- Kada je nađeno unakaženo telo posumnjalo se da su joj neki čudaci došli glave - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Više osoba je pozvano na razgovor u vezi sa ovim slučajem, a neki od njih su pomogli da sestra i brat budu uhapšeni.

U zločin je umešana još najmanje jedna osoba, koja je prisustvovala kasapljenu starice. Tek kada se otkrije uloga treće osobe, slučaj će biti rasvetljen - kaže sagovornik.

Jelena Špagović se u policiji i tužilaštvu branila ćutanjem, kaže njen advokat Dušan Čokonjević.

Advokat Nebojša Maraš, branilac Momčila Dujovića kaže da je njegov klijent izjavio da nema nikakve veze sa zločinom.

- Moj branjenik je rekao da nema pojma ni o čemu i prošao je poligraf!

Podsetimo, Jelena Špagović (25) iz Zemuna, osumnjičena da je 15. juna iskasapila i zapalila komšinicu Majdu Garović (81), juče je na saslušanju kod tužioca u Sremskoj Mitrovici ćutala o zločinu, Međutim, Jelena je tvrdila da njen brat Momčilo Dujović (21), koji se tereti za pomaganje, nema veze sa Majdinim ubistvom.

Kako smo saznali, i Momčilo je na saslušanju, posle Jelene, kazao da nema nikakve veze sa zločinom, ali nije želeo da priča o eventualnoj sestrinoj odgovornosti.

- Njemu je predočeno za šta je osumnjičen, pa je on posle toga samo kratko rekao da nema nikakve veze sa onim za šta se tereti. Za sva ostala pitanja se branio ćutanjem. Nakon toga Jeleni i Momčilu određen je jednomesečni pritvor - rekao je naš sagovornik.

#Starica

#Ubistvo

'