AKTUELNO

Nakon krvavog pira, Ivan Pešić je pozvao policiju i Hitnu pomoć i ispričao šta se dogodilo.

Psihički oboleli Ivan Pešić (36) iz Smederevske Palanke preksinoć je nasmrt pretukao oca Marka (61) rukama, nogama i čekićem, jer mu je ovaj rekao da je nesposoban i da od njega ništa neće biti.

Ivan je nakon krvavog pira u porodičnom stanu pozvao policiju i rekao im da više nije mogao da trpi maltretiranje!

Živeli sami

Kako saznajemo od izvora iz istrage, zločin se odigrao u utorak oko 23 sata u zgradi u Ulici Vojvode Stepe u Smederevskoj Palanci, gde su Ivan i Marko živeli sami.

- Ivan je do detalja ispričao u policiji šta se desilo te večeri. Kazao je da se njegov otac pripit vratio u stan oko 23 sata i da ga je odmah, s vrata, izvređao. Marko mu je navodno kazao da je nesposoban i da nikad ništa neće postići u životu. Potom ga je, kako Ivan tvrdi, udario u lice - kaže naš sagovornik.

Tad je Ivanu pao mrak na oči i nasrnuo je na oca.

Oceubica u pritvoru do 30 dana

Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju tela Marka Pešića kako bi se utvrdilo kakve su povrede na njegovom telu, kako su nastale i koja je od njih bila kobna za ovog vojnog penzionera. Zbog uznemirenja javnosti tužilaštvo je zatražilo da se osumnjičenom odredi jednomesečni pritvor.

- Ivan je oca, po sopstvenom priznanju, najpre udarao šakama i šutirao ga. Marko je pao kroz vrata kupatila, a sin nije prestajao da ga bije. Potom je uzeo čekić, koji je bio u fioci u predsoblju, i njime ga jednom udario u lice - objašnjava naš izvor.

Nije utvrđeno koliko je trajalo to iživljavanje nad Markom. Iako žive u višespratnoj zgradi, niko od komšija nije čuo šta se te večeri događalo u stanu Pešića.

Ivan je posle zločina pozvao policiju, a kad je stigla Hitna pomoć, mogla je samo da konstatuje Markovu smrt.

- Nismo ništa čuli. Nismo znali da se bilo šta desilo kod Pešića dok nije došla policija - rekla nam je komšinica koja živi u stanu ispod Pešićevih.

Otac i sin su, inače, živeli sami nakon što je Markova žena umrla od raka 2003. godine. Marko je bio vojni penzioner, a osim Ivana, imao je još dvoje dece - sina, koji je oženjen i sa porodicom živi u Beogradu, i ćerku, koja je bila udata u Palanci, ali je pre mesec dana ostala udovica.

Otvorili kafanu

Poznanici Pešićevih tvrde da je reč o uglednoj i finoj porodici, pa ih je saznanje o stravičnom zločinu ostavilo u šoku.

Ipak, svi su znali da je Ivan odmalena suočen sa izvesnim psihičkim poremećajima, zbog čega je bio na lečenju i u psihijatrijskoj ustanovi, a lekove je dobijao i u palanačkoj bolnici.

J. Stanković

#Nesreća

#Otac

#Policija

#Smederevska palanka

#sin

'