AKTUELNO

Porodica je pozvala policiju!

Pripadnici leskovačke Policijske uprave u toku dana,u utorak 25.juna uhapsili su i priveli pravdi M.P. (52) iz okoline Medveđe zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, i krivično delo nedozvoljenog držanja, proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih naprava...

Prema nezvaničnim saznanjima, krivična prijava ga tereti da je u nedelju 23.juna u popodnevnim satima iz svoje porodične kuće uzeo pušku i pištolj sa namerom da ubije rođenu ćerku i njenog momka u isto vreme poslodavca, najverovatnije nezadovoljan njenim izborom.

Po saznanju za njegove namere policija je, koja je najverovatnije obaveštena od nekog člana porodice, na putu za Medveđu zaustavila vozilo marke "Lada“ leskovačkih registarskih tablica kojim je upravljao osumnjičeni M.P. Detaljnim pregledom njegovog vozila pronađen je pištolj marke CZ-M/57,sa sedam metaka za koji je okrivljeni M.P. imao dozvolu za držanje ali ne i nošenje oružja.

Tom prilikom u zadnjem sedištu auta pronađena je i poluautomatska puška PAP-M/59, sa šaržerom od više metaka za koju on nije imao dozvolu niti je ikad prijavio.

Osumnjičeni M.P. je tom prilikom uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden na saslušanje Višem javnom tužilaštvu Višeg suda u Leskovcu.

Nadležni istražni sudija na predlog tužioca mu je odredio istražćni pritvor do 30 dana. O ovom nesvakidašnjem porodičnom slučaju u leskovačkom kraju povedena je opširna istraga koja je u toku.

#Leskovac

#Ubistvo

'