AKTUELNO

Dvadesetdvogodišnji V. M. kojem je određen jednomesečni istražni zatvor zbog nedavnog napada na grupu sezonskih radnika srpske nacionalnosti u Supetru, prošle godine je bio u grupi Hajdukovih navijača koji su učestvovali u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu kod Beograda gde su uzeli artikle koje nisu platili i šarali ustaške grafite, preneli su hrvatski mediji.

V. M. zvanično nije osuđen i pritvoren je samo zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Prema dostupnim informacijama, on je pod istragom zbog napada na sezonske radnike, ali i zbog nanošenja teških telesnih povreda dvadesetšestogodišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao da pomogne žrtvama.

Dvojici osumnjičenih za napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru određen je jednomesečan pritvor. Njih dvojica su ponovo uhapšena u utorak zbog prekvalifikacije krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

Sada im se na teret stavlja krivično delo zločina iz mržnje za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina. Dvojica pritvorenih su učestvovala u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti i vatrogasca koji je pokušao da im pomogne u Supetru.

#Hrvatska

#Napad

#Vrčin

'