AKTUELNO

Prva samostalna vožnja mladića iz Banje Koviljače završila se kobno.

Pre dva dana je u Rusiji nastradao Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala drugo vozilo i usmrtila ga na mestu. On je u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom.

Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom deonicom, kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi.

- Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao sneg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naleteo na vozilo iz drugog smera. Prilikom udara, prikolica se odbila i zadnjim delom udarila u kamion u kojem je sedeo naš Staniša. Kako smo obavešteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na mestu – priča stric Zoran.

Staniša je u Rusiju otišao pošto je prestao da radi kao taksista. Prošao je obuku i vozio sa iskusnijim kolegama nekoliko puta, a zatim je seo za volan sam.

O njegovoj pogibiji porodica još nije dobila zvanično saopštenje, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju bilo kakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je reč o njihovom članu familije.

– Još ne znamo kada će telo biti dopremljeno, ali, prema nekim informacijama, to bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam, a najgorem do 15 dana. Iz firme za koju je Staniša radio su nas odmah zvali i ponudili svaku vrstu pomoći, korektni su, i svi su potreseni zbog tragedije. Naš Staćo je ovde živeo sa bakom, a kada će biti sahranjen znaćemo narednih dana – priča Zoran.

Stanišin rođeni brat Strahinja je sa prijateljima na društvenom mreži Fejsbuk podelio bol koji oseća zbog gubitka brata, rekavši da "nije smrt ta koja boli, već sve ono što dolazi posle nje".

I. P.

#Kamion

#Moskva

#Rusija

#Smrt

'