AKTUELNO

Ivana Buha izjavila da će se na suđenju zbog optužbi da je lažno svedočila protiv svog supruga Ljubiše Buhe braniti sama i bez pomoći advokata.

Ivana Buha, koja je optužena za lažno davanje iskaza na suđenju svom suprugu Ljubiši Buhi Čumetu, izjavila je u petak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da nije kriva i da nisu tačni navodi tužilaštva da je lažno teretila muža.

Podsetimo, posle postupka u kom je svedočila, Buha je osuđen na ukupno četiri godine i osam meseci zatvora i još uvek je na izdržavanju kazne.

Inače, iako je Buha poznata kao žena koja često menja imidž, u petak je ponovo šokirala sve prisutne pošto se pojavila u sudu ofarbana u neboplavu boju, istu koju je imala i dok je bila u ljubavi s Čumetom.

Foto: Pink.rs

U sudnicu je inače došla bez advokata, pošto je odlučila da zastupa samu sebe. Sudija joj je objasnila da kao okrivljena ima pravo da se brani, ali i da ne govori istinu za razliku od toga kada je svedok.

- Ja ne lažem! - burno je na poruku sudije reagovala Buha, a potom započela da iznosi svoje dokazne predloge:

- Da se sasluša Ljubiša Buha na okolnost da li je svestan, s obzirom na dijagnozu i terapije koje pije, da sam na sudu protiv njega govorila samo istinu i da je on protiv mene podneo preko 30 krivičnih prijava, od kojih je većina odbačena. Takođe, želim da se ispita da li je pocepao papir na kom je pisalo "neću te ucenjivati", ali i da li je na taj isti papir nešto dopisivao. Tražim i da se dostavi njegov zdravstveni karton iz CZ, kao i da se iz Fonda PIO pribavi dokumentacija na osnovu koje je dobio invalidsku penziju, a tiče se njegove psihičke dijagnoze - iznela je predloge Buha.

Ona je takođe tražila i saslušanje direktora policije Vladimira Rebića jer su, prema njenim rečima, Čumetove žrtve bili i radnici MUP koji su nju obezbeđivali, kao i ministarka pravde Nela Kuburović.

- Nela Kuburović na okolnost da li je uobičajeno da tužilac ne reaguje na moje tvrdnje da je Ljubiša Buha ubica - iznela je teške optužbe na račun supruga Ivana Buha.

Foto: Tanjug

Inače, ona je na početku objasnila i da su mislili da je i dalje u braku sa Ljubišom Buhom.

- Nas je sud dva puta razveo, ali su se oni žalili oba puta, konačno rešenje još uvek nisam dobila. Na poslednjem ročištu je on rekao da povlači tužbu i da ne želi da se razvede - otkrila je Ivana Buha, na šta su njegovi advokati odreagovali negodovanjem.

#Ljubiša Buha Čume

#Sud

'