AKTUELNO

Državljanin Srbije star 31 godinu uhapšen je u noći između ponedeljka i utorka u Hrvatskoj na auto-putu nakon dvadesetominutne filmske potere

Nekoliko minuta pre ponoći policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi pratili su na auto-putu kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje krivičnog dela krijumčarenje ljudi, javio je MUP Hrvatske, piše zagrebački Jutarnji list.

Iako su mu zvučnim i svetlosnim znakovima davali do znanja da se zaustavi, vozač se oglušio na upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio da beži auto-putem u smeru ka Zagrebu.

Kako piše ovaj list, vozač je u nekoliko navrata pokušao da izgura policijsko vozilo s puta.

Policija je nastavila za juri za njim, a vozač je bežao u smeru Zagreba. Kako bi ga zaustavili pre ulaska u grad, postavljene su policijske blokade vozilima na naplatnoj stanici, međutim pomahnitali vozač se ni tada nije zaustavio već je prvo kombijem probio rampu, pa se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila. Ovo ga je onemogućilo da dalje beži, pa je uhapšen.

- Uz upotrebu sile i sredstava za vezivanje vozač je uhapšen i tada je utvrđeno da se radi o tridesetjednogodišnjem državljaninu Srbije. U tovarnom prostoru vozila nalazilo se 33 ljudi, najverovatnije mihranata, koji nisu povređeni. Oni su odvedeni u prostorije policije kako bi se utvrdio njihov identitet - saopštio je MUP Hrvatske.

Pomahnitali vozač je u jurnjavi povređen, pa je transportovan u KBC Zagreb gde su mu konstatovane teške telesne povrede.

#Hrvatska

#Policija

#potera

'