AKTUELNO

Goran Janković, koji je 24. maja ubio suprugu Mirjanu, tasta Branislava i taštu Nadu, lociran je u nedelju uveče u blizni svoje kuće. Policajci su ga zatekli kako nonšalantno gleda televizor.

Goran Janković (37), monstrum iz Novog Sada koji je macolom ubio suprugu Mirjanu (32), taštu Nadu (57) i tasta Branislava (57), uhapšen posle trodnevne potrage, na brodu usrednom u brodogradilištu kod Ribarskog ostrva u Novom Sadu, i to u trenutku dok je na televiziji gledao vesti o svom zločinu!

Kako pišu beogradski mediji, pretpostavlja se da se Janković poslednja dva dana skrivao na ovoj lokaciji, a policajci su ga zatekli kako nonšalantno sedi i gleda televizor. Na glavi je imao kačket, a pored sebe nož.

- Kada je ugledao policajce, nije se preterano potresao, niti je pokušao da beži. On je policajcima priznao da se tu krio poslednja dva dana - kaže izvor i dodaje da se mesto na kome je trostruki ubica uhapšen nalazi nedaleko od njegove kuće.

- Ubica je kroz prozor ušao na brod. Lađari su još u subotu primetili da neko sedi na fotelji u kabini plovila, ali su pomislili da je to vlasnik broda. Međutim, u nedelju uveče, negde oko 23 sata, oni su primetili da je upaljen TV na brodu. Pošto znaju da vlasnik nikada ne spava tu i da je brod noću prazan, pozvali su vlasnika i on je došao. Interesantno je to da tada nije zatekao nikoga, a TV jeste bio upaljen. Pomislio je da je zaboravio da ga ugasi, ugasio ga je i otišao. Međutim, nema sumnje da je ubica bio veoma blizu, po svemu sudeći na drugom kraju broda, gde se u krio. Da su se susreli oči u oči, nema sumnje da bi napao i izbo vlasnika broda. Srećom, vlasnik ga nije pronašao - kaže izvor i nastavlja:

Foto: Pink.rs, Mup Srbije

- Vlasnik je juče ujutro ponovo došao i tada je video ubicu na fotelji. Prepoznao ga je zbog slike u medijima i odmah je pozvao policiju. Moguće je da je Janković u nedelju uveče ostavio upaljen televizor i izašao sa broda, pa ga vlasnik tada nije našao tu. Te sumnje potkrepljuje i podatak da su policajci u nedelju uveče blokirali čitav kraj u Novom Sadu koji se nalazi blizu brodogradilišta, jer su navodno imali dojavu da se Janković tu krije.

Kada je trostruki ubica Janković shvatio da ga je čovek prepoznao, skočio je sa broda i počeo da beži. Međutim, pošto je kraj obezbeđivao veliki broj pripadnika MUP-a, oni su ga brzo sustigli i stavili mu lisice, saznaje Kurir.

Inače, Janković je najverovatnije na vestima pratio izveštaje o brutalnom zločinu koji je počinio.

U petak, odmah posle zločina, njegov automobil "golf 4" karavan teget boje policija je locirala na nasipu kod Dunava, nedaleko od njegove kuće, a onda je pobegao peške jer je u kraju bilo na desetine policajaca.

Psi su mu bili na tragu, ali je pobegao ka jednom gradilištu i tamo su mu psi izgubili trag. Ispostavilo se da je pobegao ka Dunavu i peške zaobišao policajce i uz obalu se vratio se prema Ribarskom ostrvu, gde se i sakrio.

- Verujemo da je tako hteo da se informiše o tome kako napreduje istraga i potraga za njim - kaže izvor.

Prema rečima izvora, inspektori su odmah nakon zločina 24. maja uspeli da rekonstruišu kretanje krvnika i pretpostavlja se da je isplanirao masakr, kao i beg.

#Novi Sad

#Ubistvo

'