AKTUELNO

Putuj mali anđele, ali svrati nam ponekad u snove da te vidimo....Na sahrani 8. žrtve "autobusa smrti" bile i porodice drugih stradalih.

Lena Ilić (16), koja je preminula u petak od posledica povreda, koje je zadobila 21. decembra prošle godine u sudaru autobusa sa vozom na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, sahranjena je danas u rodnom selu Čokot.

Na poslednji počinak ispratilo je više od hiljadu ljudi, članova porodice, rodbine, komšija, među kojima su bili i Dejan Janković čija je supruga Nataša stradala u istoj nesreći i Srećko Kocić koji je istog dana izgubio ćerku Marijanu (17).

Tužna kolona kretala se uz zvuke truba i bubnja pogrebnog orkestra koji je Leni odavao poslednju počast. U koloni su bili i njeni školski drugovi i nastavnici iz Umetničke škole gde je pohađala drugi razred, koji su nosili 16 crvenih balona, simbol njenih izgubljenih godina.

Pre nego što je beli kovčeg spušten u grob, sa tragično stradalom devojčicom u ime njenih najbližih koji su onemeli od tuge, oprostila se njena tetka.

Ne znam kako bez Lene dalje da nastavim... Malo je reći da je bila posebna, najbolja, talenat koji se ne viđa svakog dana, ponos kojim bi se dičio svaki roditelj. Kao tetka mogla sam da se pravim važna što je moja. Nisam, a trebalo je tako. Najbolja, ozbiljna, odmerena plenila je pojavom i svojim osmehom. Sa tek napunjenih 16 godina, prava mala dama sa upečatljivim stilom umetnice. Pohvale, priznanja, nagrade neko je nažalost obrisao kao gumicom, ostala je prazna soba puna uspomena, četkica, slika i tužna uspomena da je više nema. Naša devojčica pronašla je mesto gde ništa ne boli, među zvezdama. Ona bi sad sigurno rekla da ne tugujemo ovoliko jer ćemo jednog dana opet biti zajedno. Putuj mali anđele, idi s mirom dragom bogu, ali te molim svrati nam ponekad u snove da te vidimo

Na kraju tužnog obreda Lenini drugovi su put nema pustili crvene balone poslednji put je pozdravljajući.

U sudaru autobusa i voza smrtno su stradali Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Danijela Stanković (48), Bogomir Lazić (75), Nataša Janković (42) i Marijana Kocić iz Čokota, Gajtana Stamenković (78) i Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Medjurova, dok se Marko Lazarević (16) i dalje leči od zadobijenih povreda. U nesreći je teže i lakše povređeno 29 ljudi.

Milanu Zdravkoviću koji je upravljao autobusom koji se sudario sa vozom preti maksimalna kazna od osam godina robije. Međutim, na poslednjem glavnom pretresu održanom 16. maja veštak saobraćajno-tehničke struke saopštio je da je nesreći doprineo i mašinovođa jer je kasno pustio sirenu, a nije ni na vreme kočio.

#Sahrana

'