AKTUELNO

S obzirom da je učinio nekoliko ozbiljnih prekršaja, sud može da mu izrekne i strože sankcije od predviđenih.

Jedan od lider protesta „1 od 5 miliona“ Milojko Pantić zadržan je noćas u policijskoj stanici na trežnjenju, nakon što je u alkoholisanom stanju vozilom „ford fokus“ udario u džip Interventne jedinice na Novom Beogradu, a zatim pokušao da pobegne preko Brankovog mosta vozeći u suprotnom smeru.

Foto: TV Pink Printscreen

Pantić (72) se svojim automobilom kod Starog sajmišta nije zaustavio na znak „stop“, zatim je udario u džip „micubiši pajero“ Interventne jedinice, a potom je pobegao sa lica mesta. Nekadašnji sportski komentator uputio se ka Brankovom mostu, gde se uključio u suprotan smer. Tako je vozio u smeru ka gradu, i srećom nije izazvao još neku saobraćajnu nesreću. Na kraju mosta, na raskrsnici Pop Lukine i Brankove ulice zaustavio ga je džip interventne jedinice.

Urađen je alko test koji je pokazao da je Pantić vozio sa 1,73 promila alkohola u krvi. On je, u skladu sa zakonom, priveden u policijsku stanicu u pritvor na 12-časovno trežnjenje.

Iz pritvora, iz sedišta Uprave za grad Beograd, izašao je oko podneva.

- Bio sam na svadbi, popio sam malo i to je to. Ja sam kreten – rekao je Pantić novinarima po izlasku iz pritvora.

Zbog vožnje u stanju veoma teške alkoholisanosti, jedan od lidera protesta „1 od 5 miliona“ može biti osuđen na novčanu kaznu u rasponu od 100.000 do 120.000 dinara ili kaznu zatvora od najmanje 15 dana, a sleduje mu i 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom od osam meseci.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

S obzirom da je učinio još nekoliko ozbiljnih prekršaja, sud može da mu izrekne i strože sankcije.

Pročitajte još: LJUDI MOJI, DA LI JE TO MOGUĆE?! Posle sudara sa policijskim vozilom i vožnje u alkoholisanom stanju, Pantić: Bio sam na svadbi, malo sam popio, ništa se nije desilo (FOTO+VIDEO)

#Hapšenje

#Milojko Pantić

'