AKTUELNO

Nesrećna žena nije ni slutila šta je čeka sledećeg dana.

Medicinska sestra Dobrila Radovanović (50) jedna je od pet žrtava užasnog sudara autobusa i kamiona koji se pod nerazjašnjenim okolnostima dogodio juče ujutru u selu Barlovo nadomak Kuršumlije. Ono što tragičnim vestima daje posebno jeziv ton jeste Dobrilina poslednja objava na društvenim mrežama, na kojoj je maketa autobusa "Niš-eskpresa" koji izgleda kao onaj u kom je nastradala.

Foto: MUP Srbije

Stravična nesreća dogodila se kada je autobus prevoznika Niš ekspres iz nepoznatog razloga prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa kamionom koji je prevozio kukuruz. Nedugo zatim na kabini kamiona buknula je vatra koja je zahvatila autobus.

Na teren su izašle službe hitne pomoći, vatrogasaca ali i pripadnici Sektora za vanredne situacije, a u pomoć su pritčali i vozači koji su se našli na putu. Međutim, iz požara su nešto kasnije izvučena ugljenisana tela nastradalih, a Dobrila je bila jedina koja je sa teškim povredama prevezena u bolnicu. Nažalos, preminula nešto kasnije na operacionom stolu.

Samo dan ranije, Dobrila je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju makete malog crvenog autobusa pomenutog prevoznika koji izgleda identično kao onaj u kom je zadobila teške povrede. Nesrećna žena nije ni slutila da će već sledećeg dana u njemu proživeti poslednje trenutke svog života.

Foto: Facebook Printscreen

Premda najjasnije zbog čega je Dobrila objavila ovu fotografiju, da okolnosti nisu ovakve ona nimalo ne bi bila čudna, budući da je takvim autobusom gotovo deceniju svakog dana putovala u prokupačku bolnicu u kojoj je radila kao medicinska sestra na odeljenju ortopedije.

Ona je inače rodom iz Prokupačkog sela Merovac, ali se udala i sa suprugom živela u Kuršumliji. U naselju Rasadnik svi su ih cenili i poštovali, saznajemo od komšija. Radovanovići nisu imali dece.

Njena redovna saputnica bila i je koleginica i prijateljica Irena Vesović, medicinska sestra i majka dvoje maloletne dece, koja je, takođe, juče nastradala.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Osim njih dve, žrtve su i vozač autobusa Siniša Mijailović, vozač autobusa Zihnija Košuta i putnica Jelica Radović. Uz to, u nesreći je povređeno pet osoba.

#Kuršumlija

#Tragedija

'