AKTUELNO

U selu Pretrkovac kod Ražnja, odakle je rodom nastradali vozač “Niš-ekspresovog” autobusa Siniša Mijailović (52), niko još ne može da poveruje šta se desilo jer je bio poznat kao savestan vozač.

Nesreća se desila na ulazu u selo Barlovo, kada je autobus iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku gde se zakucao u kamion, a osim Mijailovića nastradale su Irena Vesović (42), Jelica Radović (54), Dobrila Radovanović (50), kao i vozač kamiona - Zihmija Košuta (34).

PRE OKO MESEC-DVA POČEO DA VOZI AUTOBUS

Prema rečima meštana, Siniša je kamion vozio godinama, a tek nedavno, pre oko mesec-dva, počeo je da vozi autobus u "Niš-ekspresu".

- On je dugogodišnji vozač kamiona. Imao je položenu kategoriju i za autobus, ali do pre mesec-dva nije vozio. Onda se javio na konkurs kod niškog prevoznika i bio je primljen. Prvo je vozio ovde u selu autobus na liniji kojom učenici idu u školu, a onda je prebačen da vozi ovu liniju na kojoj se desio udes - kažu meštani.

Foto: MUP Srbije

U porodici nastradalog koja je u šoku zbog tragedije, odbili su da pričaju sa novinarima.

- Šta da kažem kada sam ostala bez deteta - kaže Radoslava Mijailović, Sinišina majka.

GODINAMA VOZIO KAMION, BEZ PROBLEMA

Ona veli da je njen sin ranijih godina vozio kamion na raznim destinacijama, ali da nikada nijedan problem nije imao.

- Vozio je i u Paraćinu, Novom Pazaru i u inostranstvu i svuda je bilo dobro - priča Radoslava, slomljena tugom zbog tragedije.

Članovi najuže familije danas pre podne su otišli da preuzmu Sinišino telo iz kapele, dok je njegov maloletni bratanac preneo stav porodice da ne žele razgovor sa novinarima.

Foto: Printscreen Facebook/Top Novosti

NIKOME NIJE JASNO ZAŠTO JE PREŠAO NA SUPROTNU STRANU PUTA

Zbog čega je Siniša autobusom, kako ukazuju prvi nalazi istrage, prešao na suprotnu stranu puta gde se čeono sudario sa kamionom, nikome u selu nije jasno. Bolestan, kažu, nije bio.

- Koliko znam, nije imao nikakvu slabost srca zbog koje bi moglo da se desi da mu se sloši u toku vožnje. Ko zna šta se desilo. Ja ga znam kao savesnog vozača koji nikada prekršaj nije imao. Vozio je kamion godinama i to vrlo savesno - kaže jedan od komšija iz sela.

Nastradali čovek ima dva sina, rođena 1993. i 1996. godine, a od najuže porodice – oca, majku i brata sa svojom porodicom. Na dan nesreće brat je uporno pokušavao da ga čuje telefonom, znajući kada ujutru kreće iz Merdara, ali se nije javljao. Posle su im javili za strašan udes...

Siniša Mijailović biće sahranjen sutra.

#Autobus

#Kuršumlija

#Tragedija

'