AKTUELNO

U toku prošle noći, jedna osoba je ubijena u Bajmoku, a registrovana su 36 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Policijski savetnik Miroljub Kolarić iz Uprave policije, rekao je da su u ovih 36 prekršaja 22 osobe zadobile lakše telesne povrede. On je za Tanjug izjavio da je u Bajmoku, ispred jednog ugostiteljskog objekta, nakon rasprave, jedna osoba ispalila projektil i pogodila drugu osobu, koja je nakon ukazane lekarske pomoći podlegla povredama.

-Tužilac je to kvalifikovao kao ubistvo, policija zna identitet izvršioca i trenutno se sprovode opsežne mere da se on pronađe i procesuira - rekao je Kolarić.

Prema njegovim rečima, doček na otvorenom prostoru na području Srbije bio je organizovan u 34 mesta, gde je bilo prisutno oko 60.000 posetilaca, a najbrojnije je bilo ispred Skupštine Srbije u Beogradu i u Novom Sadu gde se okupilo oko 12.000 ljudi.

-I pored više upućenih apela od strane ministarstva koji su se odnosili na prevenciju upotrebe pirotehničkih sredstava od nestručnog rukovanja i upotrebe, 25 osoba je zadobilo povrede - 10 punoletnih i 15 dece i maloletnih osoba - rekao je Kolarić dodajući da je 14 osoba zadobilo lake telesne povrede, pet lica teže, a za šest još nema kvalifikacije stepena povrede.

Autor: S. Antonić

'